İşletmelerin en önemli birimi şüphesiz muhasebe departmanları, bu birimin en büyük yardımcısı ise muhasebe programları tüm satış, satın alma, personel, gelir – gider, çek – senet, gibi süreçlerin takibinin yapıldığı bu muhasebe yazılımlarının bir çok özelliği bulunuyor, işletmemizin ihtiyaçları ve iş süreçlerini göz önünde bulundurarak doğru muhasebe programını seçmemiz gerekir, daha önceleri lokal ortamlarda çalışan muhasebe programları varken artık online muhasebe programı çeşitlerini de bulabiliyoruz.

Muhasebe yazılımları tasarım kolaylığı, işlevselliği ve teknik imkanları olarak değerlendirilmelidir, ülkemizde hizmet veren muhasebe yazılımı firmaları gerek satış sonrası destek hizmetleri, gerek ihtiyaca yönelik çözümleri yönünden oldukça başarılı firmalardır. Modüller muhasebe programlarını tercih etmenizin en büyük avantajı ihtiyacınıza yönelik modülleri satın alarak maliyetlerden tasarruf etmeniz olacaktır. Ayrıca muhasebe programı tercihi yaparken döviz ile işlem yapan firmalar için döviz entegrasyonu ve kur hesaplama gibi özelliklerinin olması muhasebe biriminizin işini kolaylaştıracaktır.

Muhasebe programlarını seçerken en önemli hususlardan bir diğeri ise e-devlet yani e-fatura, e-irsaliye, e-defter gibi entegrasyonlarının olması ve sorunsuz bir şekilde çalışıyor olmasıdır. Günümüzde artık işletmelerin neredeyse tamamı e-fatura ile işlem yapıyorlar, program tercihi yaparken bu hususu dikkate almamız mümkün değildir.

Türkiye de en çok tercih edilen muhasebe programı çeşitlerini sizler için sıraladık, bu sıralamada modül çeşitleri, işlevsellikleri ve hizmetlerine göre çeşitli muhasebe programlarını bulabilirsiniz. Aynı zamanda Türkiye’nin en çok tercih edilen online erp yazılımı DİA ERP programının tüm özelliklerini de inceleyerek ihtiyaçlarınız doğrultusunda online muhasebe programınızı hızlıca edine bilirsiniz.

Muhasebe programları denilince akla ilk gelen ülkemizde en çok tercih edilen muhasebe programları ise ;

  • DİA ERP
  • Logo
  • Mikro
  • Zirve
  • Uyumsoft

Gibi çeşitli muhasebe yazılımlarıdır.