AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli :

4 Ağustos 2001 yılında Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, AK Kadrolar olarak ileri demokrasi, büyük ekonomi, güçlü toplum, lider ülke olma adına samimi bir niyetle çıktığımız bu yolda 12. yılımızı tamamlamış bulunuyoruz.
Bu süre içerisinde ülkemiz ve geleceğimiz için kalıcı çözümler üretmek, medeniyet yarışında Türkiye’mizi daha da öne çıkarmak için her türlü çabayı gösterdik, bir “reformlar ülkesi” haline geldik. Birlik ve beraberliğimizi bozmadan, bütünlüğümüzü, ideallerimizi, hedeflerimizi, en önemlisi de inancımızı koruyarak sağlam ve güvenli adımlar atmaya gayret ettik. Ekonomiden sağlığa, eğitim-kültürden alt yapımıza yaptığımız yatırımlara kadar birçok alanda bu hedeflerimize ulaştık ve daha ileri götürebilecek duruma geldik. 

Bunları yaparken tek başımıza değildik. Halkımızın bize olan güveni ve inancı da, bizimle birlikteydi. Birlikte başardık. Birlikte inşa ettik. Demokrasilerde az rastlanır bir başarı ile, güçlü bir halk desteği ve iradesi ile beş seçimde birinci parti olma başarısını elde ederek başımız dik, alnımız ak, sadece hizmet odaklı olmanın bilincinde bugüne kadar geldik. Daha büyük, sorunları çözülmüş ve geleceğe daha güvenle, umutla bakan bir Türkiye olduk. Halkımızın gücü, bizim de gücümüz oldu.  

Bugün 12. Yıldönümümüzü kutluyoruz. Kurulduğumuz ilk günün heyecanını yaşıyoruz. Tek gayemiz, halkımızın bize olan inancını, teveccühünü, yine halkımız için daha sarsılmaz bir hale getirmek, milletimizin ve gelecekteki bizlerin huzur ve refahını kalıcı kılmaktır. Milletimizden aldığımız emaneti koruyup kollamaktır. Var gücümüzle çalışmaya, kardeşliğin adresi olmaya devam edeceğiz.
Sayın Başbakanımızın en başta söylediği gibi “Türkiye’de hiç bir şey eskisi gibi” değil artık. AK Parti Türkiye’nin çehresini değiştirdi.  Yıllarca heba edilen kaynaklar gerçek sahibi olan halka akmağa başladı. AK Parti’nin 11 yılı memlekete aydınlık, millete esenlik getirdi.
Bizler buradayız; millet için hizmet seferimize devam ediyoruz.
Aşkla, muhabbetle, azimle halkımızın emrinde çalışıyoruz... 
Ak ellerle, ak gönüllerle, ak geleceklere gidiyoruz...
Halkımızdan aldığımız vekâletle, Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın liderliğinde “Durmak Yok Yola Devam” düsturuyla gece gündüz demeden ilimize, halkımıza daha fazla hizmet götürebilmenin arayışı içerisinde olduk ve olmaya devam ediyoruz.  

Bu duygu ve düşüncelerle Partimizin kurulduğu günden bu yana destekleriyle, sevgileriyle bugünlere ulaşmamıza vesile olan halkımıza, emeği geçen teşkilat mensuplarımıza şükranlarımı iletiyor, tüm Karamanlı hemşerilerime selam ve saygılarımı sunuyorum. 

Hep birlikte nice AK yıllara ...

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer :

Ülkemizin siyasi, ekonomik ve sosyal yönden kriz üstüne kriz yaşadığı, kavramların içinin boşaltılıp değerlerin yıpratıldığı, ümitlerin karardığı bir dönemde, 14 Ağustos 2001 tarihinde, Milletimizin istediği ve özlediği gibi bir siyaset yapmak gayesiyle, yeni ve taze bir anlayışla, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkanlığında Adalet ve Kalkınma Partisi kurulmuştur.
AK Parti “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyerek, başından beri toplumsal taleplerle doğru ve düzgün bir ilişki kurmuş, bu bakımdan daha kurulmadan ve kurulduğu günden beri yapılan tüm kamuoyu yoklamalarında birinci parti olmuştur. Girdiği beş seçimde istikrarla oylarını artırarak çıkan ilk ve tek partidir.
Başından beri yapılması mümkün olmayan şeyler için halka boş vaatlerde bulunmamak, AK Parti’nin ayırt edici özelliklerinden biridir.
Milletimiz, ilk defa sözünün arkasında duran, gerçekten bir hizmetkâr gibi milleti için gece gündüz demeden çalışan, gerektiğinde özeleştiri yapabilen, planladığının çok üstünde hizmetleri gerçekleştiren, ülke içinde ve dışında haklarını ve itibarını kuvvetlendiren, samimi bir lider ve siyasi kadroyla karşılaşmıştır. Yunus Emre’nin tabiriyle “Yaradılanı severiz Yaradan’dan ötürü” mantığıyla hareket eden bir hizmet anlayışıyla muhatap olmuştur.
12 yıllık iktidarımızda planlananın çok üstünde hizmetler gerçekleştirilmiş; saymakla bitirilemeyecek oranda, her alanda farklı, büyük projeler yapılmış ve uygulanmış; Türkiye adeta lider ülke konumuna gelmiştir. Bu bakımdan iktidara geldiğinden beri gerçek vaat ve icraatlarıyla “İlklerin ve enlerin partisi” olmayı başarmıştır.AK Parti İktidarı tüm bu yönleriyle tarih yazmıştır. Devrim niteliğinde attığı adımlarla Türk siyasi tarihinin önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır. Şimdiden araştırma ve tezlere konu olmuştur. Birçok konuda lideriyle, ekibiyle ve teşkilatlarıyla rol model olarak görülmektedir. Güven ve istikrarın sembolü haline gelmiştir.
Tüm bunlar bizim sorumluluğumuzu artırmaktadır. Rehavete kapılmadan daha fazla çalışmamız ve performansımızı arttırmamız gerektiğini hatırlatmaktadır.
AK Parti’yi kurarak tarihe düşülen notlarda bizim de katkımız olmasını sağlayan Genel Başkanımız ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a minnet ve şükranlarımızı arz ediyorum. 14 Ağustos Partimizin 12. Kuruluş Yıldönümünün Teşkilatlarımıza ve bize desteğini artırarak devam ettiren hemşerilerimize hayırlar getirmesini diliyorum.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek:

Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Önderliğinde çıktığımız bu kutlu yol-culuk, bugün geldiğimiz noktada destansı bir harekete dönüştü.
14 Ağustos 2001 tarihinde ’Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ sloganıyla kurulan ve kuruluşundan itibaren ekonomi, dış politika, demokratikleşme gibi birçok konuda Türkiye’ye çağ atlattıran AK Parti bugün 12 yaşında. Bizlere tek başına iktidarı teslim eden bu milletin güvenini boşa çıkarmayarak, yaptığımız hizmetlerle milletin partisi olduğumuzu ortaya koyduk. 
 AK Partinin bu gün bir dünya partisi haline gelmesinde kadınlarımızın da büyük emeği vardır. AK Parti kadınlara verdiği önemle, kadının konumunu güçlendirmeye yönelik politikalarıyla, kadınlarımızın toplum hayatında daha etkin hale getirmiştir. Bu gün partimizin her kademesinde görev alan kadınlarımız artık siyasetin nesnesi değil öz-nesi haline gelmiştir.
 AK Parti olarak kuruluşumuzun 12. yılında, iktidara geldiğimiz 10 yıldan beri milleti-mizin başını öne eğdirmeyerek, yaptığımız hizmetlerle milletimizin güvenine mazhar olduk.
 Nice yıllara hep birlikte ulaşmamız dileğiyle…

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu:

“Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde  14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan partimiz Türk siyasi ve demokrasi tarihinde çok önemli bir dönemin başlangıcı olmuştur.
Ak Parti bir siyasi parti olarak parti içi demokrasi, millet iradesine saygınlık, siyasi ahlak ve erdem anlamında Türk siyasi hayatına yüksek değerler katmıştır.
Partimiz, kurulduğu günden bugüne kadar Cumhuriyet tarihinde eşine rastlanmayan şekilde başarısını her seçimde yükselterek milletin kendisi olmuştur. Kurulduğu günden bu yana üç genel ve iki yerel seçimde her iki kişiden birinin oyunu, onayını almış bir parti gerçekten milletin ta kendisidir.
11 yıllık iktidarı süresince, eğitimde, sağlıkta ve ekonomide yapılan tüm reformların yanında dış politikadaki artan çalışmalarımız, bunun apaçık göstergesidir.
Hizmette ve başarıda sınır tanımayan bir anlayışımız var. Hamdolsun. Ak kadrolarıyla ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyan,  başarıdan başarıya koşan partimizin tüm değerli mensuplarını saygı, sevgi ve hayranlıkla kutluyor, partimizin 12. kuruluş yılının ülkemize, milletimize ve demokrasimize çok uzun yıllarboyu hayırlara vesile olmasını diliyorum.” 

Karaman İl Gençlik Kolları Başkan Vekili Ahmet Cemal Dinçay:

 "AK Parti, ülkemizin siyasi ve ekonomi alanlarında büyük sıkıntılar yaşadığı bir dönemde Başbakanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın önderliğinde 12 yıl önce siyaset sahnesinde yerini almış bir partidir.
 
AK Parti, ülkesine ve milletine hizmet aşkıyla yola çıkan Ak kadroların, maruz kaldığı her türlü engellemeye rağmen, ülkemize büyük bir gelişim ve değişim süreci yaşatmış, iç politikadan dış politikaya, eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, enerjiden tarıma, ulaşımdan turizme, ekonomiden toplumsal yaşama, demokrasiden insan haklarına kadar her alanda devrim niteliğinde birçok ilke imza atmayı başarmış bir partidir. AK Parti, teşkilat mensuplarımızın üstün gayretleri ve yüce milletimizin teveccühü ile girmiş olduğu tüm seçimlerden alnının akıyla birinci parti olarak çıkmış bir partidir.

Ak Parti olarak bugüne kadar yapılan hizmetleri yeterli görmüyor, ülkemizin bölgesinde ve dünyada daha da güçlü, itibarlı olması, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alması, kronik sorunlarımızı çözerek geleceğe daha emin adımlarla ilerlemesi, demokrasimizin güçlenmesi, milletimizin refah ve mutluluğu için gece gündüz demeden tüm gücümüzle çalışmalarımıza devem ediyoruz. Durmak yok, çalışmaya devam diyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, partimizin 12. Kuruluş Yıldönümü’nün ülkemiz, Karaman’lı hemşerilerimiz ve özellikle genç kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederken, partimize gönül vermiş, acı ve tatlı günlerinde hep yanında yer almış teşkilat mensuplarımız, gençlik kolları teşkilatlarımız ile desteklerini esirgemeyen tüm Karaman’lılara en kalbi duygularımla şükranlarımı sunar, başarılarla dolu daha nice Ak yıllar diler, sevgi ve saygılarımı sunarım "