Toplantının açılış konuşmasını Eğitim-Bir-Sen KMÜ Temsilcisi Cahit Suci yaptı. Eğitim-Bir-Sen’in 1992 yılından bugüne kadar sorumlu bir sivil toplum anlayışıyla hareket ettiğini belirten Suci Eğitim-Bir-Sen bir yandan kamu çalışanlarının ekonomik, özlük, sosyal ve kültürel haklarını korumak ve geliştirme mücadelesi verirken diğer taraftan ise ülkemizin temel sorunlarına ilgisiz ve duyarsız olmadığı vurgusunu yaptı. Bu kapsamda 1128 akademisyenin teröre ve terör örgütüne destek mahiyeti taşıyan bildirilerinin asla kabul edilemez olduğunu belirtti. Aydın sorumluluğu taşıyan bu akademisyenlerin imza attıkları metin en hafifinden bu ülkeye bir ihanettir. Türkiye’nin en büyük sivil toplumu olarak bu durumu kınıyoruz. Eğitim-Bir Sen’in kurulduğu günden bugüne kadar insanların inançlarına, düşüncelerine, fikirlerine ve hayata bakışlarının farklılığına saygı gösterdiğini vurgulayan Suci ‘Biz her insanın inancının, düşüncesinin, fikrinin ve hayata bakışının farklılığının saygıdeğer olduğunu düşünüyoruz. Hiç kimse inancından, düşüncesinden, fikrinden ve hayata bakışının farklı olmasından ötürü kınanamaz. Baskı, şiddet ve yok sayma içermeyen her inanç, düşünce, fikir ve hayata farklı bakış insan olmanın en temel bir parçasıdır. Sendika olarak biz bunun mücadelesi içerisindeyiz’ dedi. Bu bildirinin inanç, düşünce, fikir ve hayata farklı bakış açısından kabul edilebilir bir tarafının olmadığını belirten Suci, bu bildiriye imza atanlar hakkında gerekli işlemlerin başlatılmasının gerektiğini söyledi. 

Ağustos ayında yapılan Toplu sözleşmenin kazanımlarından bahseden Suci “Elde ettiğimiz 213 kazanımla yapılan toplu sözleşmelerden en iyisini ortaya koyduk.” dedi. Elde edilen kazanımları yeterli görmediklerini belirten Suci “Var gücümüzle kamu çalışanlarının insanca yaşayacağı bir hayat standardına ulaşıncaya kadar çalışacak ve mücadele edeceğiz.” dedi.

Toplantıya katılan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir yaptığı selamlama konuşmasında Eğitim-Bir-sen KMÜ Temsilciliğinin düzenlemiş olduğu toplantıya teşekkür ederek medresenin medeniyet değerlerimiz açısından önemine vurgu yaptı. Ve Yusuf Kaplan’ın medrese konusunda yazmış olduğu makalesini paylaştı.

Arabaşı ikramı ve yapılan istişare ile toplantı sona erdi.