Eğitim Bir-Sen Karaman Şubesinden yapılan açıklama; ''Diyarbakır, Mardin, Van ve Şırnak başta olmak üzere, bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırıları kınıyor, şehit olan güvenlik görevlilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz.
Milletimiz, kendi varlığına yönelen her tehdidi, birlik ve beraberliğini kalkan yaparak bertaraf etmeyi bilmiştir, bugün de üzerine düşeni yapacaktır. Terör örgütleri, emperyalist üst akılları ve destekçileri ne yaparlarsa yapsınlar, bu topraklarda kardeşlik devam edecek, barış maskeli çağın ‘Frankenstein’leri kirli hedeflerine asla ulaşamayacaklar.
Türkiye’yi ve ümmet coğrafyasını hedef alan senaryonun senaristlerini de, aktörleri ve figüranlarını da iyi tanıyoruz. Terör saldırıları sonrasında kargaşa meydana getirmek için fitneyi yaygınlaştırmaya çalışanları da biliyoruz. Medeniyet birikimimiz bizi burada sorumlu kılmakta, terör kâbusuna son verecek gücü de bize vermektedir. Onun için, Eğitim-Bir-Sen Karaman Şubesi olarak diyoruz ki;
Gelin birlik ile ürettiğimiz güce sahip çıkalım, terörü, terörün üst aklını, terörün finansörlerini, terörden medet umanları birlikte alt edelim, daha güçlü bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edelim.
Birlik ile ürettiğimiz güce sahip çıkalım, yalan ve iftiraya sarılarak senaryoda rol alanları deşifre edelim. Birlik ile ürettiğimiz güce sahip çıkalım, huzurumuza ve istikrarımıza derin operasyon girişiminde bulunan küresel güçlerin emellerini boşa çıkartalım.
Birlik ile ürettiğimiz güce sahip çıkalım, terör koalisyonuyla Türkiye’yi içine alan bölgede terör ve çatışma odaklı bir iklim değişikliği planlayanların heveslerini kursağında bırakalım. Birlik ile ürettiğimiz güce sahip çıkalım, Dünya’yı emperyalist hedeflerinin sahnesi haline dönüştürmeye çalışanların küresel hesaplarını bozalım.
Birlik ile ürettiğimiz güce sahip çıkalım, Türkiye’nin, milletimizin ve Müslüman coğrafyanın kandan, emperyalizmden, sömürüden, zulüm ve terörden arındırılması için sorumluluk alalım.
Bizim yolumuzun sonunda ‘Büyük Türkiye’ ve onun insanlık için üreteceği aydınlık bir gelecek; terör örgütünün içinde bulunduğu tünelin sonunda ise, yok oluşlarının gerçekleşeceği kara bir delik bulunmaktadır.
Çukur terörü üretenler, milletin birliğine, huzuruna, kardeşliğine yaptıkları saldırıların bedeli olarak, açtıkları çukurlara mahkûm olacaklar, kirli emelleriyle birlikte yok olup gidecekler.'' denildi.