Düzenlenen ödül törenine Vali KAHRAMAN'ın yanı sıra Hanımefendi Sn. Muhsine KAHRAMAN, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY, İl Emniyet Müdürü Lütfü SÖNMEZ, İl Sağlık Müdürü Dr. Nuriye ULU, İl Müftüsü Nuri DEĞİRMENCİ, okul müdürleri, öğretmenler ve basın mensupları katıldı.
Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ilimiz genelindeki tüm okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında çalışan öğretmen ve idarecilerin sınıfta, okulda, okul dışında öğretme ve öğrenme ortamlarını zenginleştirmek, bir araya gelerek iletişim ve işbirliği temelinde yeni öğrenme ortamları oluşturmak, eğitim kurumlarında sunulan hizmetlerin kalitesini artırarak ve ilimizin başarı seviyesinin yükseltilmesine katkıda bulunma amacı ile "Eğitimde Fark Oluşturanlar Yarışma Projesi" gerçekleştirilmişti. Düzenlenen projeyle ilgili olarak bireysel, ekip halinde veya kurumsal olarak 1 Haziran-15 Haziran 2012 tarihleri arasında yapılan başvurular 5 kişiden oluşan bir komisyon tarafından 4 farklı kategoride değerlendirilerek 5 okul ödüle layık görüldü. 

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY geriye dönük diğer projeler hakkında bilgiler vererek "Eğitimde fark yaratmak önemlidir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çok değişik projelere imza attık. Değerler Eğitimi, E-Etüt, Kardeş Okul, Fatih Projesi, Başarıyı Arttırma ve Şehrimizi Tanıyalım projeleri yapıldı. Bu projelerde bizlerden desteğini esirgemeyen başta Sayın Bakanımız ve Sayın Valimize şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu projelerin ortaya çıkmasında, hayata geçirilmesinde, uygulanması ve sonuçlandırılmasında emeği geçen değerli çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Vali KAHRAMAN ise öğrenmenin önemine değindiği konuşmasında "Bir atasözü vardır. Öğrenmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir… Eğer akıntıya karşı yüzemiyorsanız, akıntı sizi sürükleyecektir… Eğitime bu gözle baktığımızda önemini ve anlamını daha iyi kavrarız. Bugün insanlığın geldiği noktayı göz önüne alırsak, bir yanda bilgiye ulaşmanın geçmişe göre çok daha kolay olduğunu görüyoruz… Diğer yanda da bu kadar çok bilgiye sahip olmasına rağmen insanların gönül dünyalarının her geçen gün daha çok çoraklaştığına şahit oluyoruz… Biz ağacın yaşken eğileceğine, ilmin beşikten mezara kadar sürdüğüne inanan bir toplumun fertleriyiz… Eğer eğitime, öğretime yatırım yapmıyorsak yaptığımız diğer tüm işler anlamını ve önemini yitirecektir… Çünkü insana bakış açısı kazandıracak olan, insanı bilinçlendirecek olan eğitim sürecidir…

Bugün eğitimde fark yaratanlar projesi kapsamında ödül alan okullarımızı ödüllendiriyoruz. Aslında bunun sembolik bir anlamı var. Yani eğitimin öğretimin hayattaki karşılığına bakmamız gerekiyor. Sahip olduğumuz bilgiyi hayata aktaramıyorsak o bilgi bize sadece yük olacaktır… Bugün ülke olarak önemli bir eşikten geçiyoruz. Kendi teknolojimizi üretme yolundayız… Ama bunu yaparken teknolojiyi de kendi medeniyetimizle terbiye etmemiz gerekiyor… Bütün bunlar belli bir bilince erişmemizi zorunlu kılıyor… İşte bu projenin bu bilince dikkat çekmesi bence çok önemli… Yani herkesin bildiğini bilen, herkesin yaptığını yapan değil; ne yaptığını bilen bir nesil yetiştirmeliyiz. Önceliğimiz bu olmalı… 

Projede ödül alan okullarımızı can-ı gönülden kutluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yeni projelerde bir araya gelme dileğiyle hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum" dedi.

Projelerin özetlerini olarak anlatan slâyt izlenmesi ve proje sahibi okulların projeleri hakkında bilgi vermesinin ardından Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN tarafından dereceye giren Bifa Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi, Ermenek Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Kisecik İlköğretim Okulu ve Gevher Hatun Anaokulu müdürlerine ödül ve plaketleri verildi. Yarışmaya katılan diğer 17 okula ise katılım belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.