Hatuniye Restaurant’da düzenlenen programa sürücü kursları işletmecileri katıldı. Kahvaltıdan sonra Sürücü Kursları adına bir açıklama yapan Mesut Yavuzaslan;
           
“Bundan böyle sürücü kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere yeni uygulamada stajyer sürücü belgesi verilecek. Stajyer sürücü belgesi 2 yıl süre ile geçerli olacak. Bu süre içerisinde 5 kez kırmızı ışıkta geçenler, 5 kez hız limitini aşanlar, alkolü ve uyuşturucu almış olan sürücüler, 75 ceza puanını dolduranların sürücü belgeleri geri alınarak iptal edilecektir.

            Uygulama başladığı anda sürücü kurslarına yeni müracaat etmiş olanlar, kayıtlı olanlar, stajyer sürücü belgesi alacaklardır.

            Direksiyon eğitiminde ise yeterli görülen kursiyer direksiyon öğreticisi tarafından sınava girebilecekleri hususunda teklif edilecektir. Direksiyon sınavları sertifika sahibi uzman personele sahip yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından yapılacaktır. Sürücü belgesi sahibi olanlar 50 yaşına kadar 10 yılda bir, 55-65 yaş arası 5 yılda bir, 65 yaşından sonra 3 yılda bir sağlık kontrolünden geçirilecektir. Ve direksiyon yeterlilik testine tabi tutulacaktır. Mağduriyetlerin oluşmaması için vatandaşlarımıza önemle duyurulur.”dedi.