Karaman Milletvekili olmasına rağmen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı sıfatıyla zor bir görevi de ifa eden Lütfi Elvan, günde birkaç saat uyuduğunu,  Ramazan dolaysıyla da Karaman’da ziyaret etmedik yer bırakmamaya gayret sarfettiğini söyledi. Bir yandan Karaman merkez ve beldelerini bir yandan da ilçelerini ziyaret ederek vatandaş ve hemşerilerinin sorunları ile yakından ilgilendiğine vurgu yapan Elvan, bu durumdan büyük biz haz aldığını hemşerileri ile yakından ilgilenip onlarla sohbet ederek kendini daha mutlu hissettiğini belirtti.
Taşeli ziyaretinin ardından Karaman merkez çarşı esnafının sorun ve taleplerini dinleyen Elvan, daha sonra Taşıyıcılar kooperatifi ile ardından Tüm Sanayi ve İşadamları (TÜMSİAD) Karaman şubesini ziyaret etti. TÜMSİAD gibi örgütlerin özelde Karaman olmak üzere tüm ülke ekonomisine sağladığı katkıların küçümsenemeyeceğini belirten Elvan, AK Parti hükümetlerinin sanayici ve işadamlarının önünü açan birçok uygulamayı yürürlüğe koyduğunu söyledi.
Sivil toplum örgütlerinin çeşitliliğinin ekonomimize olduğu kadar demokratik hayatımıza da ciddi katkılar sağladığına vurgu yapan Elvan, Karaman’da faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarının yanında olduğunu sözlerine ekledi. Sanayici ve işadamlarımızın küçük olsun benim olsun anlayışını artık terketmeleri gerektiğini belirterek böyle düşünmeleri halinde dünya ile rekabet etme şansı bulamayacaklarını söyledi. TÜMSİAD Karaman Şubesi yönetim kurulu başkanı Rıfat Karaulu ise ziyaretinden dolayı Lütfi Elvan’a teşekkür ederek derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.