Taşınmaz Ticaretine ilişkin usul ve esasları düzenleyen, Taşınmaz Ticareti Hakkında  05/06/2018 tarih ve 30442 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren  yönetmelik ile taşınmaz ticareti ile iştigal eden üyelerimize, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda  Ticaret İl Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ticaret İl Müdür Vekili Ayşe Ünal ve Uzman Kadir Kalak ile Fatih Uzun'un eğitimci olarak katıldığı toplantıda “Emlakçılık Yeterlilik Belgesi” konusunda bilgiler verildi.  Toplantıda; yayınlanan yönetmeliğin ardından, 18 ay içinde emlak danışmanlığı hizmeti veren emlakçıların durumlarını uygun hale getirmeleri gerektiği ve  18 ay içinde yetki belgelerini almaları gerektiği anlatıldı. Bunun için  Ticaret İl Müdürlüğü'nün sitesine girerek yetki belgesi başvurusu yapılabileceği belirtildi.

Anlatılan  kurallara uyulması halinde mesleğin itibarının ve meslek sahiplerine duyulan güvenin artması ve  bu kurallar bütünlüğünde hizmet kalitesinin de  artmasıyla  tüketici memnuniyetinin artacağı belirtildi. Toplantı soru cevap şekline geçilerek sona erdi.