Toplumsal birliğimizi sağlayan değerlerin hatırlandığı, iyiliklerin ve güzelliklerin yoğun olarak yaşandığı Ramazan Bayramını sizlerle beraber kutlamanın mutluluğu içerisindeyim. Yaşamımızda önemli yeri bulunan bayramlarımız,  içerisinde sayısız güzellikleri barındıran bizi biz yapan, bir arada olma bilincimizi oluşturan, toplumsal barışı pekiştiren temel değerlerin ve sahip olduğumuz köklü geçmişle aramızdaki güçlü bağların en önemli halkalarından birini oluşturmaktadır.

Vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını rahat ve huzur içerisinde geçirmesi için gerekli asayiş ve trafik yönünden tedbirlerimiz alınmıştır. Bayram öncesi vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu yerler, alışveriş merkezlerinde, muhtemel hırsızlık, dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını, her hangi bir olumsuzluk olduğunda 155 Polis İmdat ve  213 86 41 numaralı telefonlarına bilgi vermelerini,Bayram da trafik yoğunluğunun artacağından dolayı, bazen küçük bir dikkatsizlik sonucu meydana gelen trafik kazalarının aile ve toplum hayatında oluşturduğu yıkımı hepimiz yakından görüyor ve yaşıyoruz. Bayram sevincinin acıya dönüşmemesi için herkesi, trafik kurallarına uymaya, daha dikkatli davranmaya ve üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye davet ediyorum.

Vatandaşlarımızın rahat ve huzur içerisinde seyahat etmelerini sağlamak, trafik kazalarını asgariye indirmek amacıyla Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Şehir içi Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince bir dizi tedbirler alınmıştır.

Terminallere giriş ve çıkış yapan bütün otobüslerin; takoğrafları, şoförün alkol durumu, araçlarda teknik yönden bir aksaklığın bulunup bulunmadığı, özellikle de aşınmış lastik kullanılıp kullanılmadığı, dış ışık donanımlarının faal olup olmadığına dikkat edilecek,

Trafik kontrollerinde sürücü ve yolcuların emniyet kemeri kullanmasına, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali, video kamera radarlı ekip araçları ile hız denetimleri gibi trafik kazalarının oluşumunda büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetimlerine ağırlık verilecektir. Yorgun, uykusuz ve dalgın araç kullandığı tespit edilen sürücüler uyarılarak müsait yerlerde dinlenmeleri sağlanacaktır. Bayram da  ağır tonajlı araçlar gerek görülmesi halinde uygun yerlerde kısa süreler ile trafik akımı  normale dönünceye kadar bekletilmesi gibi birtakım tedbirler alınmıştır.

Bu vesile ile Sevgili Karamanlı Vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını  en içten dileklerimle kutlar, sağlıklı ve huzurlu bayram geçirmelerini dilerim.