Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Ev ve Deney Hayvanları Bölümünde öğrenim gören ve yürüme engeli bulunan Berkehan Işık, bölümünü birincilikle bitirerek mezun oldu.

                                                

Berkehan, mezuniyet gururunu ailesi ve hocalarıyla birlikte yaşadı. Türkiye’de ilk ve tek olan Ev ve Deney Hayvanları Bölümünün ders ve uygulamalarını 3.62 gibi iyi bir ortalamayla tamamlayan Berkehan Işık, diplomasını ailesiyle birlikte aldı.

 

Her ikisi de emekli olan anne ve babasıyla birlikte İstanbul’da yaşayan Berke, % 66 oranındaki yürüme engeline rağmen büyük bir azim örneği gösterdi. Bölümünü birincilikle tamamlayan Berkehan Işık, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesinin gurur kaynağı oldu.

 

Doğuştan yürüme engeli olan Berke, “Ailem, arkadaşlarım ve bölümdeki tüm öğretim elemanlarının her konuda çok büyük desteklerini gördüm. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, benim ikinci yuvam oldu. Hocalarım bana ailemin sıcaklığını ve yardımlarını hiç aratmadılar. Kaliteli ve zengin içerikli bir eğitim aldığıma inanıyorum. Mezuniyet sevincinin yanı sıra arkadaşlarımdan ve okulumdan ayrı kalmanın üzüntüsünü de yaşıyorum.” diye konuştu.

 

Bedensel engeline rağmen öğrenim sürecinde hiçbir şeyin kendisine engel olmadığını ifade eden Işık, “Çok sevinçliyim. Büyük bir emek sarf ettim. Her şeye değdi. Ev ve Deney Hayvanları Bölümünü seviyorum. Engellere rağmen herkesin üniversitede okumasını tavsiye ediyorum. Okul sürecinde beni hiçbir şey zorlamadı, mezuniyetten sonra da hiçbir şey zorlamaz. Bundan sonraki hedefim, iyi bir kurumda hizmet etmek” sözleri ailesine duygulu anlar yaşattı.

 

Özürlü Memur Sınavı (ÖMSS) sonucuna göre ev ve deney hayvanlarıyla ilgili kurumlara müracaat etmeyi planlayan Berkehan Işık, diplomasını alıp memleketine gitmeden önce üniversite hayatını keyifle geçirdiği ortamları tek tek ziyaret etti. Tüm akademik ve idari personel ile vedalaşarak vefa örneği gösteren Işık, annesi ve babasıyla birlikte Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesine minnettar olduğunu, aldığı nitelikli eğitimi ve Karaman şehrinin misafirperverliğini gittiği yerlere taşıyacağını belirtti.