Bir Özel Rehabilitasyon Merkezi tarafından, Engelliler Haftası dolayısıyla Aktekke Kent Meydanı’nda stant kurarak, vatandaşlara engellilerin karşılaştıkları zorluklar anlatıldı.
Tekerlekli sandalye, koltuk değneği ve göz bandı kullanan vatandaşlar, bariyer ve lastiklerin arasından geçmeye çalışırken, sessiz konuşma ve tek kol ile iş becerisi yapmaya çalışan vatandaşlarda oldu.
Rehabilitasyon Müdürü Raşit Aktaş, yaptığı konuşmada, vatandaşların empati kurarak engellilerin yaşadıkları zorlukları göstermeyi amaçladıklarını söyledi.
Türkiye’de engelliler haftasının 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlandığını aktaran Aktaş şunları kaydetti:
“Onları anlama, onlarla yaşayabilme ve hangi pozisyonda yaşadıklarını ne tür sıkıntılar yaşadıklarını öğrenebilme ve bunun ardından onlar için hayatımızı nasıl kolaylaştırabileceğimizi düşünme olarak değerlendiriyoruz biz bu haftayı. Bu düzenlediğimiz programda ise sağlıklı olarak gözüken bireyleri engelli hale çevirerek engellilere bakış açılarını değiştirebilmek için böyle bir program gerçekleştirdik.”
Görme engelli parkurunu tamamlayan Adem Gümüş ise zor anlar yaşadığını belirterek; “Hakikaten insan göremediğinde ondan sonraki birçok şeyin çokta bir kıymeti harbiyesinin olmadığını anladım. Allah kimseye başta gözü olmak üzere hiçbir uzvundan mahrumiyet yaşatmasın. Ama tabi takdir’i ilahi herkes bir özürlü adayı bunun farkındayız. Kimse bu cümleyi çokta doldurmak istemiyor. Çünkü herkes sağlıkta olduğunu ve her zaman sağlıklı olacağını zannediyor.” İfadelerini kullandı.