Erdoğan, "Dayatmayla karşımıza çıkanlara cevabımızı uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru gücümüzle vermekten asla çekinmiyoruz, çekinmeyeceğiz. Ayasofya'nın sıradan bir müze yerine yapılış amacına uygun ibadethane olarak kullanılmasının her inançtan insanı mutlu ettiğine inanıyoruz." dedi.

"KİMSENİN EL UZATMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ayasofya'nın secdelerle yeniden buluşması ile bir milletin adeta yeniden doğuşuna şahitlik ediyoruz. Bugün yeniden yemin ediyoruz ki ezanımıza, bayrağımıza, vatanımıza kimsenin el uzatmasına izin vermeyeceğiz. Camilerimiz bu ülkenin silüetinde ne kadar öne çıkıyorsa hedeflerimize o kadar yaklaşıyoruz demektir."

Erdoğan, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 500 kişilik güvenlik ekibinin sürekli görev yapacağını açıkladı.

CHP'nin CHP'nin 37. Olağan Kurultayına ilişkin, "Kongre yaptılar, söyledikleri 'biz geliyoruz'. Neye geliyorsun? Projen var mı, yok." değerlendirmesinde bulundu,

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yükseköğrenim öğrencilerinin kredi ve burs ödemelerinin de bayram öncesi tamamlanacağını belirtti.

Erdoğan, "Fındık alım fiyatını yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite kabuklu için 22,5, levant kalite kabuklu için 22 lira olarak belirledik." diye konuştu.