Külahçılar camiinde kılınan namaz sonrası Hatuniye Medresesi’nde yapılan programa Şükrü Özdemir Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlandı.
Sonrasında İl Temsilcisi Cahit Suci Arakan, Halep, Nizami’nin idam kararı ve Gazze ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Müslümanların zulme maruz kalması, haksız-hukuksuz yere idam edilmeleri ve dünyanın bu duruma sessiz kalmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı. “Öldürülen Müslüman olunca, yakılan yıkılan belde Müslüman beldesi olunca kimsenin sesi çıkmıyor. Böyle bir vicdansızlığı, böyle bir ahlaksızlığı, böyle bir çifte standardı asla kabul etmiyoruz.” dedi.
Dr. Ayhan Erenoğlu’nun kalp krizi sonucu vefat etmesi dolayısıyla son derece üzgün olduklarını belirten Suci, “Erenoğlu çalışkan, başarılı, duyarlı, yardımsever, muvahhid bir arkadaşımızdı. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun.” diyerek Cihannüma Derneği Karaman Şubesi olarak bir hatim okuduklarını ve bugün burada okunan hatmin duasını yapacaklarını belirtti. Sonrasında KMÜ İslami İlimler Fakültesi Öğretim görevlisi Mehmet Çetin Hoca hadis sohbeti yaptı. Program kahvaltı ve yapılan hatim duasıyla sona erdi.