Cumartesi günü çalışmalara başlanan Köprülü kavşağın esnafı düşünülmeden başlatılması tepkilere neden oldu.
 Karaman Belediyesinin de dâhil edildiği Köprülü kavşağın çalışmaları çevre esnafı mağdur etmeye devam ederken, Yol üzerinde faaliyet gösteren Aytemiz Kurşunlu Petrol’ün işlerini durma noktasına getirdi.
 ESNAFIN ZARARINDAN HANGİ KURUM SORUMLU?

Yollardan geçişleri kapatan çalışma en az 3 ay sürecek olması özellikle Aytemiz Kurşunlu petrolün zarar etmesine neden olurken bu zararın nasıl karşılanacağı ise yetkililer tarafından henüz açıklanmadı.

Kurşunlu petrol işletmecisi İsa Kurşunlu ile yaptığımız görüşmede, Çalışmaların başlamadan önce yetkililerle görüşme yaptığını söyleyerek “ Sizi mağdur etmeyeceğiz, hiçbir zararınız olmayacak gerekli önlemleri alacağız.” Sözü verdiklerini belirtti.
İsa Kurşunlu sözlerine şöyle devam etti; “Yetkililerle yaptığımız toplantılarda bizleri mağdur etmeyeceklerini istasyonumuza araç giriş çıkışı için yer bırakacaklarını söylemelerine rağmen çalışmanın başladığı ilk günden bu yana istasyonumuzun giriş tamamen kapandı. Belediye ve karayolları ile görüşmeler yaptık fakat şu anda halen istasyonumuzun giriş ve çıkışları kapalı durumda. Bunun için ben ve birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız buraya sabah geliyoruz akşam gidiyoruz başka hiçbir şey yapamıyoruz. Benim yetkililerden tek istediğim var bu yola bi çözüm bulsunlar burada insanlar ekmeğini kazanıyor bizi mağdur etmesinler.’’ dedi.