Bizler için sağlık her zaman çok dikkat etmemiz gereken yaşam durumlarımızın başında gelmektedir. Sağlıklı bir yaşamın içinde ister istemez olumsuzluklar mutlaka meydana gelmektedir. Bu olumsuzluklardan karşımıza çıkan en önemli durumların sonrasında ameliyat gibi yada yaralanma tarzı durumlar çok olarak gözükmektedir. Bir sağlık sorunu ile karşılaştığımızda sonrasında medikal ürünler ile yardımcı desteği sayesinde yaranın her hangi bir sorun yaşamadan iyileşmemize neden olmaktadır. Yaralanma sonucu veya bir ameliyat sonrası yaralı bölgenin kapanıp onun sabitlenme işlemi için flster bant kullanılması gerekmektedir.

Flaster

Bir kaza sonucu veya bir operasyon sonrasında oluşan yara üzeri mutlaka kapatılması gerekmektedir. Bu kapatma işlemi birçok kez gazlı bez veya sargı bezleri ile yapılmaktadır. Burada flaster bant yarayı kapatma işleminden sonra devreye girmektedir. Kapatılan bölgedeki bezin sabitlenmesi için kullanılan flasterlar sağlam ve içerisinde çinko etkenli yapışkanlığı ile siz istemediğiniz sürece yapışkanlığını koruyarak en iyi korumayı sağlamaktadır. Esnek yapısı sayesinde flaster bantlar vücudunuz da sizi rahatsız etmeden siz sökene kadar kalabilmektedir. Bu sayede kullanıcısına artı bir destek sağlamaktadır.

Flaster Bant

Flasterlar ürün çeşitliliği olarak kullanım anlamında değişmektedir. Bu kategori içeriisnde bulunan flaster bantlar üretim malzemelerine, işlevine ve kullanım alanlarına bağlı olarak farklı çeşitlerden oluşur. Bu bölümde inceleceğiniz flaster bant çeşitleri ile alacağınız ürüne kolaylıkla karar verebilirsiniz.

Bu kategoride yer alan flaster bant çeşitleri şunlardır;

  • İpek flaster bant
  • Bez flaster bant
  • Şeffaf flaster bant
  • Hipoalerjenik esnek fix flaster bant
  • Kağıt flaster bant
  • Su geçirmez flaster bant

Flaster bantlar için bir ayrı konu ise boyutları olmaktadır. Kullanacağınız yere göre doğru boyutu seçerek kolaylıkla işlem yapabilirsiniz. En kalınlığı ve boy uzunluğu ürünlerde belirtilmiş olan bantlarımızı boyutlarına bağlı olarak da seçip kullanabilirsiniz.

İpek Flaster Bant Özellikleri Nelerdir?

Çinko oksitli ve kauçuk bazlı yapıştırıcı özelliğine sahip olan ipek flaster asetat ipliğinden üretilmiştir. Her türlü cerrahi uygulamada tespitleme amacıyla da kullanılabilir. Hava geçirgenliğine sahip olduğu için ciltte tahrişe neden olmaz. Hem enine hem de boyuna düzgün bir şekilde kopabildiği için makas kullanımına gerek bırakmaz. Katater, sargı bezi, yara örtüsü ve buna benzer malzemelerin sabitlenmesini sağlayan ipek flaster çıkarıldığında cilt üzerinde partikül bırakmaz. Pratik bir kullanım sunan ipek flaster cilt tuzundan etkilenmediği için yapışkan özelliğini uzun süre muhafaza eder. X-ray ışınlarına karşı geçirgen olması nedeniyle röntgen filmlerinde görülmez.  Suya dayanıklı olan ürün üzerine yazı yazılabilir.

Bez Flaster Bant Özellikleri Nelerdir?

Çinko oksitli, kauçuk bazlı yapıştırıcı özelliğe sahip tıbbi bez flasterdir. Enine boyuna düzgün şekilde kopabilir. Makas kullanmak gerekmez. Her türlü cerrahi uygulamada tespitleme amacıyla kullanılır. Yapışkanlığı uzun süre muhafaza eder. Röntgen filminde gözükmez

Şeffaf Flaster Bantların Özellikleri Nelerdir?

Şeffaf flaster bantların en önemli özelliği su geçirmemesidir. Yaraları sürekli kullanılan organlarında bulunan kişiler bu bantları kullanarak yaralarının zarar görmesini önleyebilirler. Şeffaf flasterlerin diğer özelliği ise şeffaf yapıya sahip olmasıdır. Bu sayede yara veya tedavi edilen bölüm net görünür. Şeffaf flasterler de elle kopabilen, kolay bir şekilde yapışan ve yapışma izi bırakmayan bantlardır.

Kağıt Flaster Bantların Özellikleri Nelerdir?

Hassas ciltli hastalar için poliakrilat yapışkanlı, hipoallerjenik nonwoven (kağıt) tıbbi flasterdir. Enine ve boyuna kolaylıkla yırtılabilir. İyi yapışır, kolaylıkla çıkarılabilir. Havayı ve teri geçirir, suya dayanıklıdır. Röntgen filminde gözükmez. Üstüne yazı yazılabilir.

Flaster Bantların Boyutları Nelerdir?

Flaster bant kategorisinde satışa sunduğumuz ürünler farklı boyutlara sahip ürünlerdir. Sağlık alanında çalışanlar veya diğer kullanım için bantlarımıza ihtiyaç duyanlar bu boyutlara bağlı olarak alım yapabilirler. Bantlarımızın en ve boy boyutları 5mx2,5cm, 5mx1,25cm, 5mx5cm ve 5mx10cm şeklindedir.

Flaster Bant Satış Fiyatı Nedir?

Flaster bantlar ürün satışı bir yana kaliteli olması çok önemlidir. Piyasa içinde satılan kalitesiz flaster bantlar kullanacağınız kişiler üzerinde alerjik reaksiyonlar meydana getirebilir. Bu nedenleri göz önüne alındığında doğru ve güvenilir satıcı tercih etmeniz gerekmektdir. Medikalreyonum.com adresi olarak geçmişten bugüne kadar en kaliteli ürün satışı ile sizleri kaliteli ürünler ile buluşturmaktayız. Sitemizin içerisindeki her bir ürünün kalitesi ve markası sizleri güvenli alışverişin rahatlığı ile karşılaştıracağız.