27 Temmuz 2012 Cuma günü Demiryurt köyünde gerçekleştirilen törene Vali Kahraman, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Garnizon Komutanı J.Alb.Selçuk Boz, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Öztiryaki protokol üyeleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Demiryurt köyü muhtarı Mehmet Kurt'un açılış konuşmasıyla başlayan programda kürsüye gelen kooperatif başkanı Erkan Yeni projenin uygulanması aşamasında karşılaşılan durumlardan bahsederek, projenin her aşamasında kendilerinden desteklerini esirgemeyen Sn. Valimiz Süleyman Kahraman ve ilimiz milletvekillerine teşekkür etti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Öztiryaki ise yaptığı konuşmasında projenin Ülkemizde uygulanan 3 projeden biri olduğunu ve  ilimizde ise ilk defa uygulanan bir proje olduğunu belirterek proje hakkında rakamsal bilgiler verdi.

Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ise yaptığı konuşmasında; İlimizde 23 kooperatifin hayvancılık alanında desteklendiğini ve kooperatifçilik sayesinde yapılan toplu hayvancılığın bireysel olarak yapılan hayvancılığa göre daha avantajlı olduğunu ifade ederek,  bu projenin önemli bir örnek teşkil ettiğini belirtti.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve Karaman Milletvekili Lütfü Elvan ise “ bu proje geçmişte gerçekleştirdiğimiz hayvancılık projelerinin üç katı büyüklüğünde. İlimizde hayvancılık konusunda diğer illere göre isteğimiz atılımı sağlayamamıştık. Ancak bu proje ile diğer İlleri yakalayacağımızı umuyorum.”dedi.