Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile KOSGEB’in ortaklaşa düzenlediği ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan sözleşme kapsamında 27.11.2015 tarihinde başlayıp 28.12.2016 tarihinde sona eren KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonucunda katılım belgesi almaya hak kazanan 20 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen, KOSGEB Karaman Müdürü Mevlüt Tavşan, Yrd. Doç.Dr. Bülent Darıcı, Gençlik Liderleri ve kursiyerler katıldı.
Sertifika dağıtım töreninde gençlerin sorularını yanıtlayan KOSGEB Müdürü Mevlüt Tavşan, yetişme çağındaki gençlerin girişimcilik konusunda eğitime alınmalarının önemine işaret ederek, genç girişimcilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İş arayan kişi olmaktan ziyade aranan kişi olmak konusunda kendinizi yetiştirmeniz, geliştirmeniz gerektiğini vurgulayan Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen ise;” Sertifikasını almış kişilerin yansımalarını önümüzdeki günlerde görmeyi umut ediyoruz. Siz kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz, ne kadar çok donanımlı olursanız, eşitlerinize göre ne kadar çok önde olursanız hem çalışma hayatında, hem de aile hayatında başarıya ve mutluluğa ulaşmanız son derece kolay olur” diye konuştu.

50 BİN TL HİBE İMKANI
Genç girişimcilere iş hayatında başarılar dileyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, eğitimler ve kursiyerlerin faydalanabileceği olanaklar hakkında bilgi verdi. Kısacık;“ 81 ilde hayata geçirilen proje sonunda girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan genç girişimciler, KOSGEB’in yeni iş kuranlara verdiği 50 bin liraya kadar hibe ve 100 bin liraya kadar faizsiz krediye başvuru hakkına sahip oldular” dedi.
Program, sertifika törenini sonrası yapılan ikramların ardından sona erdi.