Karaman Gündem Gazetesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Karaman’a dair önemli açıklamalarda bulunan Bakan Elvan, yatırımlar ve Ermenek’teki maden faciasında hayatını kaybeden vatandaşlar ve aileleri  hakkında bilgi verdi. Karaman’da çok büyük bir yatırım hamlesi başlattıklarını söyleyen Bakan Elvan, “Başta ulaştırma bakanlığımız olmak üzere, tüm bakanlıklarımızın yoğun bir şekilde yatırımları devam ediyor. Karamanımızın her bir sorunu ile yakinen ilgileniyor ve bu sorunların çözümü yönünde ciddi mesafeler kat ettik. Çözemediğimiz hiç bir sorunun olmadığını ifade etmek istiyorum. Bizim tek hedefimiz karamanın gerçekten Türkiye’de örnek olabilecek modern bir kent haline dönüştürülmesidir.  Bu yönde çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bu yatırımlarımız çok net bir şekilde vatandaşlarımız tarafından görülebilecek. Karayolu yatırımlarımız süratle devam ediyor ve her hangi bir problem söz konusu değil. Bunun dışında demir yolu yatırımımızda devam ediyor. Onda da her hangi bir sorunumuz yok. 2015 yılı sonunda gerçekleştiremezsek bile 2016 yılında Karaman’ı hızlı trene kavuşturmak istiyoruz. Aslında proje bitiş tarihi 2017 olarak görünüyor. Ama yatırımları hızlandırdık ve daha kısa sürede bitirmek için çok yoğun bir çaba sarf ediyoruz” dedi.
MADENCİ YAKINLARINA İSTİHDAM SAĞLANACAK
Karaman’ın işsizlikle ilgili bir sorunu olmadığını fakat, halen işsiz olan vatandaşların olduğunu ifade eden Bakan Elvan, “Özelikle istihdam problemini çözmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bir çağrı merkezi açtık bu çağrı merkezindeki istihdam edilen eleman sayısını daha da artıracağız ve Karaman’ın işsizlik problemi olmayan ender şehirlerden biri haline getireceğiz. Diğer taraftan Ermenek’te maden kazasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerine sağlanan hakların tamamını Ermenek’te hayatını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarına da sağlayacağız. Bu konuyu kapsamlı olarak bakanlar kurulunda tartıştık ve bu yönde bir karar aldık. Bu kararı da Sayın Başbakanımız zaten açıkladı. Ölen kardeşlerimizin yakınlarına bir istihdam sağlayacağız” şeklinde konuştu.
İŞSİZ KALAN 160 KİŞİ İÇİN İŞ TESPİTİ YAPILACAK
 Ermenek’te her hangi bir nedenden dolayı çalıştığı maden ocağının kapatılmasından dolayı işsiz kalan vatandaşlara 6 ay boyunca maaş verileceğini belirten Bakan Elvan, “Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor ve tasarımımızı hazırladık. İnşallah önümüzdeki günlerde bu tasarıyı meclise sevk edeceğiz. Hayatını kaybeden 18 kardeşimizin her bir ailesine bir ev satın alacağız ya da bir ev yaptıracağız. Bununla ilgili çalışmalarımızda devam ediyor. Yine maden kazasının sonrasında işsiz kalan 160 civarında kardeşimiz var. Bu kardeşlerimizin de kendi işlerini kurabilmelerini imkan sağlayacak bir çalışmayı başlattık İnşallah. KOBİ dairesi başkanlığımız yöreye gidip, işsiz kalan kardeşlerimizle ve aileleriyle görüşecek. Sonrasında nasıl bir iş yapmak istedikleri tespit edilecek. Bu hayvancılık olabilir veya meyvecilik olabilir. Bu konuda gereken desteği kardeşlerimize vereceğiz ve kendi işlerini kurmalarına imkan sağlamış olacağız” açıklamasında bulundu.