AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları’nın koordinasyonunda 81 ilde ilk defa geçen sene gerçekleştirilen üniversiteleri yeni kazanan öğrencileri karşılama günlerine büyük ilgi olunca bu yıl da tekrarlanarak geleneksel hale getirilmesi kararlaştırıldı.

Ailesinden uzakta bir ilde üniversiteyi kazanan öğrencilere, üniversite kayıt haftası boyunca  AK Parti İl Üniversiteler Teşkilatları Türkiye çapında karşılama günleri gerçekleştiriyor.


“Gurbette ilk gün zordur Yalnız Değilsin” sloganıyla yeni gelen öğrencileri ilimiz otogar ve istasyon'unda karşılayan AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları buna ilave olarak şehrin merkezi noktalarında açtıkları stantlarla yeni gelen öğrencileri yalnız bırakmıyorlar.

Sadece parti mensuplarına değil stantlara gelen herkesle ilgilenilerek yardım ediliyor. Kayıt işlemleri, şehrimizi ve üniversitemizi tanıtma, yeni öğrencilerin ve ailelerinin konaklaması konularında Ak Gençlik  elinden geldiğince yardımcı olmaktadır. İlimizde billboardlarda, afiş çalışmalarında ve dağıtılan broşürlerde yapılan çalışmalar anlatılmakta ve iletişim bilgileri verilmektedir. Bu çalışmadaki tek amaç üniversite okumaya gelmiş gençlerin bu yolda önlerini açmak ve kardeşlik arkadaşlık bağlarını güçlendirerek gençleri gurbette olmanın olumsuz etkilerinden korumak, üniversitelerin gerçek amaçlarına uygun hale gelmesi sürecinde küçük de olsa bir adım atmaktır.