Karaman Belediyesi şehir genelinde asfalt çalışmalarına yoğun tempoda devam ediyor. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü ile birlikte Hürriyet Mahallesi’nde altyapısı ve kaldırımları tamamlanmış sokaklarda yürütülen asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı ve vatandaşlarla sohbet etti.

Karaman halkına en iyi hizmeti verebilmek ve altyapısı hazır yolları vatandaşların hizmetine sunabilmek amacıyla planlı ve koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Başkan Çalışkan: “Mahallelerimizde, altyapısı tamamlanmış tüm sokak ve caddelerimizde bakım-onarım, sıcak asfalt ve kaldırım çalışmaları hız kesmeden devam edecek. Son iki yılda gerçekleştirdiğimiz asfalt çalışmalarını 2016 yılında daha da katlamayı hedefliyoruz. Yoğun bir program yaptık. Bu plan dahilinde altyapısı ve kaldırımları tamamlanmış mahallelerimize öncelik vererek vatandaşlarımızı çok daha modern yollara kavuşturacağız. Hürriyet Mahallesi’nin yollarına altyapı eksikliği nedeniyle uzun süredir asfalt serilememişti. Bu eksikliği giderdik ve ekiplerimiz şimdi mahallede ki tüm sokakları sıcak asfaltla kaplıyor. Burada yaşayan hemşehrilerimiz artık toz ve topraktan kurtulup daha huzurlu bir ortamda yaşayacaklar” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Zeki Velidi Togan Caddesi Yenileniyor
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Hürriyet Mahallesi’nde ki asfalt çalışmalarını yerinde incelemesinin ardından, Karaman’ın önemli caddelerinden biri olan Prof. Dr. Ahmet Zeki Velidi Togan Caddesi’nde başlatılan yenileme çalışmalarını takip etti. AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü ile beraber Asfalt Kazıyıcı aracına binen Başkan Çalışkan, bir süre makineyi kullanarak caddenin eskiyen asfaltını kazıdı. Çalışmalar kapsamında; Alparslan Türkeş Bulvarı’na kadar uzanan caddenin eskimiş ve deforme olmuş tüm asfaltı kaldırılacak ve sıcak asfalt ile kaplanacak.