Kedi maması küçük dostlarımızın beslenmesinin temelini oluşturduğundan oldukça üzerinde durulması gereken bir meseledir. Nasıl ki ailemiz için en iyisini istersek, evcil dostlarımız için de her şeyin en iyisini istemeniz normal. Artık herkes hayvanların da insanlar gibi sosyalleşmeye, ihtiyacı olanları yemeye ve mutlu olmaya ihtiyacı olduğunun farkında.

Evcil bir dostun en mutlu olduğu anlardan biri, sevdiği yiyecekleri yediği anlardır. Hangi kedi maması (kuru, konserve, açık) küçük dostunuz için uygun sorusu sizin için kafa karıştırıcı olabilir. Nitekim piyasada onlarca farklı türde ve segmentte mama bulunuyor.

Kuru Kedi Maması

Evcil hayvan sahiplenenlerin en sık tercih ettiği mama çeşitlerinin başında kuru mamalar geliyor. Kuru kedi maması her şeyden önce tamamen doğal ve yağlı olması gerekir. Kediler, tamamen etle beslenen hayvanlar olduğundan, vücutları birçok yağa ihtiyaç duyar. Amino asitler ve omega yağlarından mahrum yetişen kedilerin sindirim sistemlerinde sorunlar meydana gelebilir. Bazı durumlarda bu sorunlar, tüylerinin dökülmesine ve alerjenlere sebep olabilir.

Konserve Kedi Maması

Konserve kedi maması ya da yaş kedi maması, kedi sahiplerinin haftada veya ayda birkaç kez mamalara karıştırarak verilebilir. Vitaminler ve omega yağ asitleri de dahil olmak üzere kedinizin beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için yüksek kaliteli bileşenler içerir. Yavru kediler için özel olarak formüle edilmiş olan bu tahıl içermeyen karışımların çiğnenmesi kolay ve sindirim sistemi için faydalı olmalıdır.

Açık Mama

Açık kedi maması alırken aynı mamaların kedilerinizde alerji, kaşıntı ve isal gibi durumlar gözlemlenirse, mamayı değiştirmeniz tavsiye edilir. Bu tip durumlarda mamanın son kullanma tarihi geçmiş veya sahte ürün olabilir.

Kuru, açık ya da konserve kedi maması alırken Türkiye’nin önde gelen Pet shop firmalarıa aradında yer alan Zoo.com.tr ‘yi gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.