Hotamışlı yaptığı açıklamada; “Milli Mücadelede Şark cephesinde 15.Kolordu Komutanlığı yapan hemşehrimiz Kazım Karabekir Paşa; düşmana karşı büyük başarılar kazanmış ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda hizmet etmiş mühim bir devlet adamıdır.

Türk tarihinin dönüm noktalarında tarihi bir hizmeti olmuş, şair, fikir adamı, devlet adamı, komutan ve eğitimci yönüyle de önemli büyük bir şahsiyettir. Paşa’mızın her yönüyle de sahip çıkılması, gelecek nesillere de örnek olacak şekilde öğretmek adına da son yıllarda önemli çalışmalar yapıldı, yapılıyor.

Biz Türkiye Kamu-Sen, Türk Eğitim-Sen olarak T.C. Devleti Hükümeti’mizden, hassaten Ulaştırma Bakanımız Sn.Binali Yıldırım, Başbakan Yard. Sn. Lütfi Elvan, Karaman Milletvekillerimiz Sn. Recep Konuk ve Sn. Recep Şeker’den istirhamımız şudur:

Karaman’a yapılacak olan havaalanına Kazım Karabekir Paşa’nın adı verilsin.

Paşamıza vefa, minnet, şükran ve sadakat borcu olarak; şehrimizin her kesiminin de bu konuda destek vereceklerinden eminiz. Havaalanımız; Paşa’mızın adıyla daha da bir önem ve anlam kazanacaktır.

Bu münasebetle, vefatının 68. Yıldönümünde devlet ve fikir adamı Komutan Kazım Karabekir Paşa’mızı rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.