Karaman Belediyesi Hayır Çarşısı’nın, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte çalışmaları hız kazandı. Karaman’da ki tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefleyen Hayır Çarşısı şimdiye kadar 1400 ihtiyaç sahibi vatandaşımıza yardım sağladı.    

Belediye Başkan Yardımcısı H. Osman Ünüvar açıklamasında, “Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu’nun talimatları ile açılan Hayır Çarşısında, kamu kaynaklarını kullanmadan veren el ile alan eli buluşturmak için elimizden geleni yapıyoruz.

Ramazan ayı içerisinde de yardıma muhtaç vatandaşlarımızın onurunu kırmadan, gıdadan giyime tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız. Belediyemizin Akıllı Kent Bilgi Sistemi Merkezi sayesinde hiç müracaat almadan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı kendimiz belirliyoruz. Böylelikle hiçbir vatandaşımızın gururunu zedelemeden, inanç ve kültürümüzde bulunan gizlilik esasına uyuyoruz. ” dedi.


Ünüvar, İhtiyaç sahibi olduğunu söyleyen vatandaşlarımızın, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından titizlikle seçildiğini, gerçekten ihtiyaçlı olup olmadığı konusunda gerekli belgelerin kontrol edildiğini söyledi. İhtiyaç sahibi olduğu belirlenen vatandaşlarımıza alış-veriş yapabilmeleri için kredi kartına benzer bir kart verildiğini aktaran Ünüvar, “Vatandaşlarımız herhangi bir markete gidip alış-veriş yapıyormuş gibi Hayır Çarşımızdan alış veriş yapıyorlar. Alış- verişlerini tamamladıktan sonra ise dışarıda bekleyen servis aracımız, vatandaşlarımızı evlerine kadar bırakıyor.” dedi.