Hayvancılık faaliyetleri ile uğraşan insanların kullanımına sunulan hayvan çadırları, büyük bir kolaylık sağlar. Soğuk ve sıcak havalardan etkilenmemeleri için inek çadırı içerisinde pek çok işlev barındırır. Hayvan çadırları, hayvanların dış tehditlerden korunmalarını sağlamak ve sağlıklı koşullar altında barınmalarına imkân sağlar. Sağlıklı koşulların yer aldığı ortamlarda hijyenik olduğu için hayvanların hastalanma ihtimali de oldukça düşüktür. İnekler için daha geniş ebatlara sahip olan hayvan çadırları tercih edilmelidir. Böylelikle, hayvanların içerisinde rahat bir şekilde hareket edebilmesi sağlanır. Taşınabilir bir niteliğe sahip olması, hem hayvanlar hem de hayvan yetiştiriciliği ile ilgilenen kişiler açısından büyük bir konfor sağlar.  Hayvan çadırları, hayvanların barınma ihtiyacı oldukça iyi koşullar içerisinde gerçekleştirilir.

Hayvan Çadırı Boyutları

Hayvan çadırları yalnızca büyükbaş hayvanlar için değil, kümes hayvanları için de üretilir. Kümes hayvanlarının kullanımına sunulan tavuk çadırı geçici veya kalıcı bir biçimde olumsuz hava koşullarından etkilenmeden rahat bir biçimde barınmalarına olanak sağlayan, nitelikli malzemeler ile imal edilmiş dayanıklı çadırlardır. Tavuk ilk sırada olmak üzere, çeşitli kümes hayvanının barınma gereksinimini karşılamak için tercih edilen çadırlar bulunur. Böylelikle, sağlıklı koşullar içerisinde barınan tavukların bakım ve yumurtlama süreçlerinin de olumlu bir biçimde gerçekleşmesi sağlanmış olur. Hangi hayvanların içerisinde barınacağına bağlı olarak, boyutlarda da değişiklik yaşanır. İhtiyaca uygun bir şekilde istenen boyutlarda üretim Ons Grup tarafından gerçekleştirilir. Bunun yanında, hayvan çadırları çok amaçlı olarak da kullanılması mümkündür.

Hayvan Çadırı Çeşitleri

İzolasyon özelliğine sahip olan hayvan çadırları, Mevsimsel anlamda olumsuz yaratan olaylara karşı çok daha dayanıklı olan izolasyonlu çadır çeşitleri, özellikle kış mevsiminin soğuk hava koşullarına karşı hayvanların iyi bir biçimde korunmasını sağlar.
Sıcak havalarda da kaliteli bir koruma özelliğini taşıyor olması sebebiyle, yazın hayvanları etkileyecek şekilde hissedilen sıcakların karşı hayvanların sıcaklardan olumsuz etkilenmesinin önüne geçer. İzolasyona sahip olmayan hayvan çadırları ise hava şartlarının daha normal düzeyde olduğu bölgelerde, hayvanların hayvan çadırı ile barınmasını gerçekleştirirken ekonomik anlamda da maliyetlerinin azaltılmasına olanak sağlayan çadır çeşididir. Aşırı soğuk ve sıcak hava koşullarının olduğu bölgeler de izolasyonlu çadırlar kullanılması daha uygun olurken, havanın yaz mevsiminde serin ve kışın ılıman olduğu alanlarda izolasyonsuz çadırlar maliyeti azaltmak için kullanılır.

Küçükbaş Hayvanlar İçin Çadır

Çadırların kaliteli malzemelerden yapılması ile dayanıklılığının artırılması sağlanır. Bu anlamda, hayvan çadırları oldukça uzun ömürlü bir kullanım sağlar. Hayvan çadırları ile iyi koşullarda yetiştirilen hayvanlardan alınan verim oldukça fazladır. Küçükbaş hayvanların olumsuz mevsim şartlarında maruz kalmamaları ve birbirinden farklı dış etkenlerden hasar görmelerini önlemek amacı ile özel olarak hazırlanan çadırlar küçükbaş hayvancılık için hazırlanan çadırlardır. Rahat hareket edebilmeleri ve sağlıklı koşullarda yetişmeleri açısından koyun çadırı oldukça fazla tercih edilir. Genel olarak hayvanların barınmaları, soğuk ve sıcak hava koşullarına karşı korunmaları, güvenliği tehdit edebilecek unsurlardan etkilenmemeleri için kurulmuş olan hayvan çadırları, günümüzde oldukça fazla kullanım sıklığına sahiptir.

Hayvan Çadırı Fiyatlarına Etki Eden Faktörler

Hayvan çadırları büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvanları için büyük bir konfor sağlar.
Tavuk ve yumurta üreticileri, kullanım hedeflerine uygun bir biçimde tavuk çadırı tiplerinden temin ederek barınma maliyetlerinin düşmesini sağlarlar. Hayvan çadırı maliyetleri, alınacak olan ürünün kullanım alanına, niteliklerine ve boyutuna bağlı olarak değişim gösterir. Çadır maliyetleri üstünde etki eden en önemli ögelerden bir tanesi olan izolasyonlu ve izolasyonsuz özellikler, fiyatların belirlenmesinde etkili olur. Tercih edilen hayvan çadırları Ons Grup ile kaliteli bir şekilde gerçekleştirilmesine özen gösterilir.