Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu’nda yer alacak isimlerin belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetim Kurulu Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi’nde başkan vekili oldu. Rifat Hisarcıklıoğlu da varlık fonunun yeni yönetiminde yer aldı.

ALBAYRAK BAŞKAN VEKİLİ

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Albayrak, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi’nde başkan vekili görevine atandı.

VARLIK FONU GENEL MÜDÜRÜ ZAFER SÖNMEZ

Yönetim Kurulu Üyeliklerine Selim Arda Ermut, Hüseyin Aydın, Rifat Hisarcıklıoğlu, Erişah Arıcan, Fuat Tosyalı ve Zafer Sönmez atandı.

ZAFER SÖNMEZ KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Zafer Sönmez kariyerine Interbank’ta Denetim Departmanı’nda başladı. Dışbank’a Yönetici Müfettiş olarak transfer olmuştur. Krediler Yöneticisi ve Asya Kurumsal Şubesi’nde Yönetici olarak görev aldıktan sonra, bir süre MNG Bank’ta Pazarlama Yöneticisi olarak çalışmıştır. Ardından ABN AMRO Bank’ta Kredi Portföy Yönetimi İkinci Başkan Yardımcısı ve Kurumsal Müşteriler Başkan Yardımcısı görevlerinde bulunmuştur. Khazanah’a katılımadan önce, Kurumsal Müşteriler Direktörü olarak Royal Bank of Scotland’da görev yaptı.