Karaman Milletvekilimiz Mevlüt Akgün bu konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında; “İlimizin gelişmesine ve ekonomik hayatına katkıda bulunacak projelerin başında Konya-Karaman-Mersin-Adana Demiryolu Hattı Projesi gelmektedir. Özellikle, Ankara-Konya Hızlı Tren hattının işletmeye açılması ve günde binlerce yolcunun taşınmaya başlanması önemli bir gelişme olmuştur. Ankara-İstanbul Hızlı Tren hattının 2013 yılında işletmeye açılacak olduğu düşünüldüğünde Konya-İstanbul arası Hızlı Trenle 3-4 saat gibi kısa bir süreye inmesi söz konusu olacak ve bu projenin önemini artıracaktır.

Bu gelişmeler dikkate alındığında;
Karaman ilimizin sosyal ve ekonomik gelişimine en çok katkıda bulunacak olan projenin Hızlı Tren Projesi olduğu görülecektir.

Aynı zamanda hem yük hem de yolcu taşımacılığının yapılacağı Konya-Karaman-Mersin-Adana hattının hayata geçmesi içim yaklaşık 2 yıldır Karaman milletvekilleri olarak müşahede etmekteyiz.

Bu çalışmalar neticesinde Konya-Karaman 2. Tren Hattı Proje-İhale hazırlıklarında sona gelinmiştir. Önümüzdeki günlerde bu hattın ihalesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecektir.

Bu projenin Karamanımıza büyük katkı vereceğine ve ulaşım konusunda da birçok ilden daha avantajlı hale getireceğini düşünüyorum.

Projenin hayat bulmasında emeği geçen başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali YILDIRIM olmak üzere emeği geçen herkese Karaman Halkı adına teşekkür ediyor, çalışmaların Karaman’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.