Human Papilloma Virus ya da bilinen ismi ile HPV, kadınlarda rahim ağzı kanserine sebep olan bir virüstür. Ağız ya da genital mukoza zarları, ayaklar ya da eller gibi insanların derilerindeki epitel hücrelere enfekte eden bu virüsü taşıyan kişi başka biri ile temas ettiği zaman bulaşma durumu söz konusu olmaktadır. Konu ile alakalı yapılan araştırmalar sonucunda da görülebileceği üzere en az 150 farklı HPV türü bulunmaktadır.

Her HPV Ciddi Sonuçlara mı Neden Olur?

İnsanların HPV nedir sorusuna cevap ararken ilk olarak üzerinde durdukları konu, tüm HPV türlerinin çok ciddi sonuçları ortaya koyup koymadığı oluyor. Gerçekte ise kimi zaman insan vücudu virüsle savaşmakta ve 1 ila 2 yıl içerisinde virüs vücuttan başarılı bir şekilde yok olabilmektedir. Ancak kimi HPV türleri ise kanser ve siğil gibi ciddi sağlık sorunlarını ortaya çıkartabilmektedir.

HPV Teşhisi

Doktorların kişide HPV olup olmadığını teşhis etmek için kullandıkları 2 yöntem bulunmaktadır. Bunların başında muayene gelmektedir. Eğer ki kişide siğil bulunuyorsa, fiziki muayene ile teşhis edilebilmektedir. Yapılacak olan biyopsi ile beraber ise ileri testler yapılmaktadır. DNA testi ise rahim ağzından alınacak hücreler kullanılarak kansere sebep olabilecek HPV türlerinin belirlenmesine yardımcı olacaktır. PAP testi esnasında doktor DNA alabilecektir.

HPV Tedavisi

Her ne kadar günümüzde HPV tedavisi tam olarak mümkün olmasa da yapılmakta olan çalışmalar ile beraber semptomlarının giderilmesi sağlanmış olur. Yüksek riskli durumlarda ise enfeksiyonun engellenmesi adına aşı uygulaması yapılır. HPV tedavisi esnasında lezyonlar ortaya çıktığında semptomatik tedavi olarak lezyonların tamamen yok edilmesi gerekmektedir. Bu da son dönemlerde lazer kullanılarak oldukça başarılı sonuçlar ortaya çıkartılmaktadır. Daha sonrasında ise çıkartılacak lezyonlar tipleme için patolojik incelemelerin mutlaka yapılması gerekmektedir. Bununla beraber Probiyotix üzerinden de görüleceği üzere uygulanacak anti viral tedaviler ile beraber yanında immün sistemini yükseltecek destek tedaviler de yine yapılmalıdır.

Başta HPV ile alakalı ayrıntılı bilgileri elde etmek isteyenler Probiyotix internet sitesi probiyotix.com üzerinden diledikleri sonuçları elde ederler. Bu sayede HPV ile alakalı tüm bilgileri elde etmiş olurlar. Tüm yazılara buradan ulaşabilirsiniz: https://www.probiyotix.com/hpv-icin-tedavi-secenekleri-nelerdir/