Polisevinde gerçekleşen toplantıya Vali Koca'nın yanı sıra Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, daire müdürleri ile mahalle muhtarlar ve davetliler katıldı. Toplantıda konuşan Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez Karaman'da tehdit ile hakaret olayları ve iş kazalarında ciddi şekilde bir artış olduğunu belirterek, kolluk kuvvetlerinin çözmekle mükellef olduğu noktada bir sıkıntı olmadığını söyledi. Bizler bize gelen her müracaatı almak zorundayız diyen Sönmez, "Aksi takdirde devlet bazı şeylerin üzerini örtüyormuş gibi algıya sürükleniriz. Karaman'da en önemli sıkıntılardan birisi olan ve bu aylarda sıkça rastladığımız bir motosiklet sıkıntısı var. Karaman'da her iki aracın yanında bir motosiklet mevcut. Meydana gelen trafik kazalarının en az üçte ikisinde motosiklet hatası mevcuttur. Ölümlü kazaların da en az üç de ikisinden fazlasında motosiklet mevcuttur. Elbette ki bu bölgenin bir kültürüdür, bir ulaşım aracıdır. Fakat polis veya jandarma gördüğü zaman kask takılıyor onun haricinde kask motorun bir kenarında asılı duruyor. Mesele burada bu kaskın kafa üzerinde durmasındadır. Motor üzerinde değil. Son olarak insanımızın değerlerinin olduğu fakat sabırlarının olmadığı için biraz daha sabırlı olabilirsek, sabır mayasını biraz daha çalabilirsek güzellikleri ciddi şekilde yakalayacağımıza inanıyorum" dedi.


Belediye Başkanı Kamil Uğulu da, "Eğer huzur ve güven içinde değilseniz dünyanın malına da sahip olsanız da mutlu olamazsınız. Dünya çok hızlı gelişim gösteriyor ve bu değişim içerisinde bir takım meselelerde hızla aşılır. Ülkemizde polis teşkilatı son zamanlarda büyük bir değişim gösterdi. Eskiden polis deyince azarlayan, kızan, asık suratlı ve zor uygulayan bir görünüm vardı. Şimdi güler yüzlü, şefkatli, babacan, herkese yardımcı olmaya çalışan bir görünüm almayı başardı. Karaman hamdolsun Türkiye'nin en huzurlu yerlerinden bir tanesidir. Ben şuna inanıyorum Karaman hakikaten bir Mevlana şehri. Bizim geçmişimiz bizim güven sigortamızdır. Son zamanlarda polis teşkilatını yıpratmaya yönelik bazı hadiseler gerçekleşti. Televizyonlardan takip ediyoruz fakat emin olun polis daha önceki imajından hiçbir şey kaybetmedi. Polis teşkilatı ile belediye olarak hep iç içeyiz. İnşallah bu Karaman'ımızın bu huzurlu ortamı bozulmadan devam edecektir" dedi.

Vali Murat Koca da yaptığı konuşmasında, "Polisimiz 24 saat hizmetimizdedir. Biz bunun farkında değiliz ama ihtiyaç olduğu durumlarda bunun farkına çok iyi varabiliyoruz. Şehirde polisimiz kırsal kesimde ise jandarmamız hizmet yürütüyor. Emniyet müdürümüzle de komutanlarımızla da neredeyse her gün bir araya gelerek şehrin asayiş röntgenini çıkartıyoruz. Karaman hakikaten huzurlu bir kent ama biz daha fazlasını daha huzurlusunu istiyoruz" diye konuştu.Daha sonra toplantıya katılanlar şehrin asayişi hakkında düşüncelerini paylaştılar.