AK Parti Karaman Kadın Kolları Başkanı İmiş Günenç, idam istediklerini kamuoyuna aktarmak için AKtekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan kadınların yanında yer aldı.

Kadınların istismarcılara tepkilerinin ardından yapılan konuşmalar sırasında söz alan Günenç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ile bire bir görüştüğünü ve Karaman’a selamı olduğunu söyledi.

Kadınların gösterdiği tepkiye AK Parti Kadın Kolları olarak değil iki kız çocuğu annesi olarak katıldığını ifade eden Günenç, şunları kaydetti;

“Burada kutsal bir dava üzerine toplanmış bulunmaktayız. Bu durum o kadar utanç verici ki artık kaldırılabilecek, insanlığımızdan utanır duruma gelmiştir. Perşembe ve Cuma günü Ankara’da Cumhurbaşkanımızın yanındaydım. Bu durumu bire bir anlattım. Dedi ki; bu durum o kadar utanç verici ki, meclis açıldığı zaman yapacağımız ilk programlardan birisi bu. Sert cezalar getireceğiz bu konu hakkında. Yalnız tek başına Cumhurbaşkanımızın anayasayı değiştirme gibi bir imkanı yok. Bu anayasal bir değişiklik gerektiriyor. Eğer muhalefet kanadından da destek gelirse en sert cezayı bunlara vereceğimizden emin olun. Karaman ilimize gittiğiniz zaman selamımızı söyleyin, bu konu hakkında en sert cezayı getireceğimden emin olsunlar dedi.”