Karaman'da 20 sivil toplum örgütü tarafından oluşturulan Sivil Toplum Platformunun organize ettiği bir proğramla vatandaşlar, Mısır Adivviye meydanında iftar açan göstericilere destek amacıyla su ve hurmayla iftar açtı.
Aktekke Meydanında düzenlenen iftar öncesi konuşan Karaman Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir,  Mısır Adeviyye Meydanında iftar açanların sesine ses vermek, onların direnişinin yanında olduklarını vurgulamak amacıyla böyle bir proğram düzenlediklerini söyledi.

Dünyanın değişik bölgelerinde katliam, zulüm ve insanlık dışı muamelelere maruz kalan bütün Müslümanlara destek olmak amacıyla su ve hurmadan oluşan menüleriyle iftar yapacaklarını ifade eden Özdemir, şunları kaydetti: 

"Dünyanın birçok yerinde binlerce mazlum Müslüman kardeşimiz iftar yapabilmek için su ve hurma bile bulamamaktadır. Bu gün biz 1 kere su ve hurma ile iftar yapacağız, fakat onlar her gün böyle. İftarımızı açtıktan sonra onlara maddi destekte bulunmak için  iftar bedelini IHH kanalıyla mesaj yollayarak,  Mısır, Suriye, Myanmar ve diğer dünya coğrafyasındaki mazlum ve mağdur olan ama direnişe devam eden kardeşlerimize göndereceğiz. "

Gurup ezan okunduktan sonra su ve hurma ile iftarlarını açıp, destek amacıyla mesaj çektiler.