Yıllar evvel dirilen 3 Mayıs ruhunun Ulu Başbuğların kutsal bir emaneti olarak Türklüğün sinesinde sonsuza dek yaşayacağını belirten Yılmaz, ‘’3 Mayıs Türkçüler gününde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve Hüseyin Nihal Atsız olmak üzere, Türk milletine hizmet etmiş tüm büyüklerimizi şükran ve saygıyla anarım’’ dedi.
İl başkanı Av. Oktay Yılmaz açıklamasında; ‘’Türkçülük ruhunun günümüzdeki takipçileri olarak Türkçenin başkenti Karaman'da aynı ruh, manâ ve imanla kutlu bir ülkünün sevdası için çalışıyoruz.
Türklüğü var eden milli mukaddesatımıza karşı, onlarca yıldır, hız kesmeden sürdürülen kahpe saldırılara karşı göğüslerini siper eden isimsiz Türk Yiğitlerini de saygıyla selamlıyor ve manevi kişilikleri önünde saygıyla eğiliyorum.
Türkçülüğe ve onun yiğitlerine karşı yürütülen zulüm, sindirme ve yok etme çabaları yıllardır hangi mantıkla yapılıyorsa bu günde Türklüğe ve Türkçülüğe karşı yürütülen sistematik sindirme ve yok etme eylemleri de aynı mantıkla yapılmakta ve yürütülmektedir. Türklüğe karşı sürdürülen düşmanca zihniyet ve tavır, dün de, bu günde aynıdır. Değişen tek şey aktör, figüran ve piyonlarıdır.Başta Türkmendağı ve Uygur Türkleri olmak üzere Dünya’nın çeşitli coğrafyalarındaki soydaşlarımızın zulüm görmesinin tek sebebi Türk olmalarıdır.
Onca yalnızlık ve yokluğa rağmen bu uğurda karşılaşacağımız her zorluğa direnip, Türklüğe karşı yürütülen düşmanlıklara karşı amansızca savaş vermeye devam edeceğiz. 3 Mayıs bu kötü gidişata dur demek ve işbirlikçilerine ders vermek için Milli şuurun ayaklanmasına vesile olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Mayıs Türkçülük toyunu en kalbi duygularla kutlarım. Ne Mutlu Türküm Diyene.'' sözlerine yer verdi.