Karaman Kestane Cami İmam Hatibi Mustafa Özok’ın Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan program Demosan Otel Konferans Salonu’nda yapıldı.

Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programına konuşmacı olarak katılan Haylamaz,  Asr-ı Saadet döneminde Peygamber Efendimizin (s.a.s) yaşadığı 23 yılın, kıyamete kadar yaşanması muhtemel bütün sorunların cevabını ihtiva eden zenginlikte olduğunu söyledi. Haylamaz, “Efendimizin (s.a.s) hangi yönüne baksak bugünümüz açısından en çok ihtiyaç duyduğumuz bir hayat olduğunu görüyoruz. Sadece bizim yapmamız gereken onun çözüm adına attığı adımları görmek, bilmek ve günümüzü de iyi okuyarak günün problemlerini iyi keşfederek bugünkü problemleri çözme adına medeni bir metotla kolları sıvamaktır.” Dedi.

Bugün birçok sıkıntının efendimizi layıkıyla tanıyıp, onun yaşantısı rehber edinilmediği için yaşandığını belirten Haylamaz, ‘‘Efendimiz (SAS) herkes ile diyalog içerisinde idi. Kendisine yıllarca düşmanlık edenleri bile kazanabilmek için çok büyük bir gayret sarf etti. Hiç bir zaman, hatta en canının yandığı zamanlarda bile stratejisinden taviz vermedi’’ dedi.

 Efendimiz herkesi kazanmaya kendisini adadı

 Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in toplumun yüzde yüzünü kazanmaya kendisini adadığını vurgulayan Reşit Haylamaz, "Efendimiz şu topluma gelseydi, Mekke'de yaptığını yapardı; kapı kapı dolaşırdı. Herkesle, diyalog kurabileceği bir zemin oluştururdu." dedi.

Peygamberimizin sahabesi ile olan hayatının Kuran’ın mucizesi olduğuna dikkat çeken Haylamaz, "Çok müthiş bir dönüşüm vardır orada. Dönüşümün destanı her sahabede ayrı yaşanmıştır. Efendimizin o insanlarla yaşadığı hayatın çok yoğun olduğu ve bu yoğun hayatın kıyamete kadar yaşayacak insanları karşılaşacağı her türlü probleminin cevabını ihtiva ettiğini bilmemiz lazım." şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum Programı Özel Karaman Gevher Hatun İlköğretim Okulu öğrencilerinin seslendirdiği ilahi ve getirlen salavatı şeriflerle sona erdi.