İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer’in konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “İlimiz, Kırbağı Mahallesi Kocadüz mevkiinde bulunan mülkiyeti Karaman İl Özel İdaresine ait olan 5031 ada 1 nolu parsel, 5032 ada 1 nolu parsel, 5033 ada 1 nolu parsel, 5034 ada 1 nolu parsel, 5035 ada 1 nolu parsel, 5036 ada 2 nolu parsellerin satışı 12 Ocak 2016 Salı günü İl Encümeni İhale salonunda Karaman Valisi Murat Koca’nın başkanlığında ihale edilmiş ve ihaleye katılan S.S. Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifine ihale edilerek satışı gerçekleştirilmiştir.

Bu arsa satışıyla Tornacılar, Tamirciler, Kaynakçılar ve benzeri esnafımızın iş yeri sorunları büyük ölçüde çözüm noktasında ilk adım atılmış oluyor.

Umut ediyoruz ki S.S. Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi en kısa zamanda iş yerlerinin plan ve projelerini hazırlayıp inşaat yapımına en kısa zamanda başlarlar ve esnafımız da beklentisi olan iş yerlerine kavuşmuş olurlar.

Başta Sayın Valimiz Murat Koca Beye, İl Özel İdaresi Vali Yardımcısı ve Genel Sekreter V. Ahmet Günaydın Beye İl Genel Meclisi Üyelerimize ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Esnafımıza ve Karamanımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.