Türkiye İhracatçılar Meclisi "Türkiye Markası" tanıtımında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk mallarının üzerine konulacak olan yeni logo ve sloganla ilgili "İnşallah bugünden itibaren tüm dünyada, Türkiye'yi ve Türkiye ürünlerini bu logoyla ve 'Gücü Keşfet' sloganıyla tanıtıyor olacağız." dedi.

 "ARTIK BU LOGO KULLANILACAK"

Bugün de ekonomi bakanlığımız ve TİM tarafından hazırlanan logomuzu tanıtıyoruz. Türkiye'de üretilen ürünlerde bundan sonra Made in Turkey yerine bu logo kullanılacak.

Sloganımız: Gücü keşfet

Çeviri de potansiyel yerine de güç kelimesinin kullanılacağının daha iyi olacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

"SLOGAN VE LOGOYA ELEŞTRİLER GELECEKTİR"

Şu andan itibaren slogana ve logoya eleştiriler gelecektir. Türk Lirası'nda da böyle olmuştur. Milletimiz logoyu ve Türk Lirası'nı hemen benimsedi.

Bizim ihracatçılarımız, kobilerimiz yeniliğe hemen alışıyorlar.

THY gibi markamızın bu logo ve slogana sahip çıkmasını ve dünyadaki tüm ülkelere taşıyacağını biliyorum. Barcelona'yı taşırsın ama asıl bunu taşımak zorundasınız.

Bu logoyu basacak çok daha fazla markamız olması lazım. Türkiye ekonomisi marka ihtiyacına ihtiyaç vardır. Enerjimizin bir kısmını bu marka konusuna odaklanmalıyız.

Yenilikçi bir gençliğe sahibiz. Dünyanın her yerinde girişimcilerimiz var.

ABD'ye gittiğimizde bir teknoloji firmasının dükkanının 24 saat açık olduğunu gördük. İnsanlar bu telefona sahip olabilmek için sıraya giriyorlar. Aslında satılan telefon değil o telefonun markası.

"ABD EKONOMİSİNİ AYAKTA TUTAN VE BÜYÜTEN BU MARKALAR"

ABD ekonomisini ayakta tutan ve büyütenler bu tür markalar. Türkiye geçmişte yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen büyük markalar oluşturdu. Bunlar bir elin parmakları kadar. Daha fazla tanınmış markalara ihtiyacımız var.

Türkiye ihracatçılar Birliği'ne teşekkür ediyorum. Hedeflerine ve hedeflerimize ulaşacaklarını biliyorum. Asla vazgeçmeyin.

2023 hedeflerini hayal gibi görenler sizi karamsarlığa itmesin. 2002 yılında 230 milyar dolarken. 2013'te 820 milyar dolar olacağını söyleseler buna kim inanırdı?

2013 büyümemiz yüzde 4. Bu oranla en çok büyüyen ülkeler arasındayız. İkinci çeyrekte yüzde 2.5 bile büyük bir başarı.

Sizler çalıştınız ve başardınız. Son Ağustos ayında 157 milyar dolarlık ihracat yapıldı ve yeniden rekor kırıldı.

Bunlar devletçi bir mantıkla olmadı. Özel sektörün önünü açtık. Ya yol bulacağız ya da yol açacağız.

Belli çevrelerden pompalanan karamsarlığa kimse inanmasın. Türkiye'nin ekonomisi hiç olmadığı kadar güçlü."