Recep Konuk'un İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Mesajı
AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, 12 Mart Mehmet Akif Ersoy’u anma günü ve İstiklal Marşı’nın kabul yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. İstiklal Marşımızın Anadolu’da tüten son ocağa, alınan son nefese, istiklal elde edilinceye ve hürriyet kazanılıncaya kadar mücadele azminin ifadesi ve Türk Milletinin vatanına ve hürriyetine göz dikenlerle mücadele kararlılığının ilanı olduğunu vurgulayan Recep Konuk; Milletimizin ruh haline tercüman olup, istiklal ve istikbale inancımızı mısralarla ifade eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, şehitlerimizi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü da rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti.
Recep Konuk yayınladığı mesajında şunları kaydetti. “95 yıl önce bugün Büyük Millet Meclisi’nin yüksek bir heyecanla kabul ettiği ve meclis ceridelerinin “korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak” mısrası okunur okunmaz şiddetli alkışlarla karşılandığını tarihe not düştüğü İstiklal Marşımız, milletimizin hissiyat ve heyecanı ile ruh halinin tercümanı, bağımsız bir ülke ve hür bir millet iddiasının mısralarla ifadesi ve parlak bir geleceğin müjdecisi olmuştur. Anadolu’da tüten son ocağa, alınan son nefese, istiklal elde edilinceye ve hürriyet kazanılıncaya kadar mücadele azminin ifadesi ve Türk milletinin vatanına ve hürriyetine göz dikenlerle mücadele kararlılığının ilanıdır İstiklal Marşımız.
Alkış ve dualarla kabul edilen ve zafere inancı mısralarla ifade eden İstiklal Marşımızın kabul edilmesinin üzerinden 95 yıl geçmiştir. Ancak geçen zaman, 1921’de istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un millet hissiyatına tercüman olan mısralarında zikredilen ilkeler ve değerleri millet hissiyatında daha da kuvvetlendirmiş, millet hayatında daha da pekiştirmiştir. O mısralarda tüm unsurlarıyla milletimizin tevhid ruhu, ortak yaşama iradesi, kederde ve kıvançta birlik olma kararlılığı vardır. O mısralarda zikredilen ilkeler ve değerler bugün de yol göstericidir, yarınlarda da millet hissiyatının ortak ifadesi olacak ve milletimizin tarihi yürüyüşüne rehberlik edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle istiklal marşımızın kabul yıldönümünü kutluyor, bu vesileyle milletimizin ruh haline tercüman olup, istiklal ve istikbale inancımızı mısralarla ifade eden ve o ruh ile heyecanı milletimizin gönlüne nakşederek tarihimizle ve birbirimizle kopmaz bir bağ kuran milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Türk milletinin hür yaşama iradesinin tesisi için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyorum.”

Dr. Recep Şeker’in İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Mesajı
AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
ŞEKER mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin yıldönümünü kutluyoruz. 
Milletimiz tarih boyunca vatanını canından  aziz bilerek istiklal ve bağımsızlığı uğruna çok önemli mücadeleler vermiştir. Bunun en güzel örneklerinden biri de İstiklal Savaşımızdır.
Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı ile aziz milletimizin bağımsızlığından asla ödün vermeden tüm imkânsızlıklara rağmen azim ve fedakârlıkla verdiği kurtuluş mücadelesini ve gösterdiği büyük kahramanlığı veciz dizeleriyle tarihe not düşerek ölümsüzleştirmiştir.   
Mehmet Akif Ersoy, milletimizin destan yazdığı İstiklal mücadelemize tüm ruhuyla ve tüm benliğiyle katılmış, kalemiyle, sözleriyle, şiirleriyle milli mücadelenin manevi ve fikri cephesini inşa ederek aziz milletimizin hissiyatına tercüman olmuş, istiklal ruhunun milletimizin iliklerimize kadar işlemesini sağlayarak en zor gününde milletimize umut aşılamıştır. 
Ayrıca Vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı İstiklal Marşımız ile İstiklal Savaşında Anadolu’da yakılan kurtuluş meşalesini daha da ateşleyerek, milletimizin heyecanını, vatan sevgisini ve inançlarını canlı tutmuştur. İstiklal Marşımız bu toprakların ruhunu, milletimizin özünü yansıtması bakımından sadece bir şiir değil, aynı zamanda bir milli mutabakat metnidir. 
Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Gününde merhum vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve Milli Mücadele’nin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve dualarla yâd ediyorum" dedi.
Vali Murat Koca’nın İstiklâl Marşımızın Kabulünün 95. Yıldönümü Mesajı
 
Vali Murat Koca, İstiklâl Marşımızın Kabulünün 95. Yıldönümü Nedeniyle Bir Kutlama Mesajı Yayınladı
 
Vali Koca yayınladığı mesajında; “ İstiklâl Marşımızın, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 95. yıldönümünü anıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin isteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı yarışmaya katılan 724 şiir arasından, büyük şair Mehmet Akif Ersoy’ un yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklâl Marşımız olarak kabul edilmiştir.
 
Merhum Mehmet Akif’in, “Allah, bir daha Bu Millete İstiklâl Marşı yazdırmasın” temennisiyle kaleme aldığı İstiklâl Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti’nin vatan aşkını, bağımsızlığa olan inancını en güzel biçimde ifade etmektedir.
 
Bizler, bugün bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşıyor, büyük hedeflerimize doğru yürüyorsak, bunu İstiklâl Marşı’nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan ecdadımıza borçluyuz.
 
O gün savaş meydanlarında, vatanın her karışında verilen büyük mücadele bugün, bilimde, teknolojide, kültürde, sanatta, ekonomide, dış politikada, hayatın her alanında muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için sergilenmektedir. Bu hedefe ulaşmak şehitlerimize, gazilerimize ve ecdadımıza karşı en büyük sorumluluğumuzdur.
 
Bize ve genç nesillerimize düşen en temel vazife; bu mücadeleyi daima diri tutmaktır. Bu mücadelenin sadece bugün değil, yarın da yaşaması için gayret etmektir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Meclisi’nde kabulünün 95. yılı nedeniyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, destan şairimiz Mehmet Akif Ersoy ile bayrak, vatan uğruna şehit ve gazi olan kahramanlarımızı minnet ve şükran duygularımla rahmetle anıyorum” dedi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın İstiklâl Marşımızın Kabulünün 95. Yıldönümü Mesajı
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
İstiklal Marşı’nın; Türk milletinin birlik, beraberlik ve inancından aldığı güçle eşsiz bir mücadeleye attığı imzanın, milletin duygu ve düşüncesine tercüman olarak büyük bir coşku ile kaleme alındığı eşsiz bir sanat eseri olduğuna vurgu yapan Başkan Çalışkan mesajında şunları söyledi:
“Büyük şair Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı; özgürlüğümüzün simgesi, vatan ve bayrak sevgisinin en güzel ifadesi, topraklarımızın ebediyen işgale uğramayacağının güvencesidir. 12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de kabul edilen İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşımızın milli değerlere sarılarak kazanıldığını anlatan bir belgedir. Millet olarak Mehmet Akif’i ve İstiklal Marşımızı o dönemin zor koşullarını düşünerek daha iyi anlamalıyız. 
Milli Mücadele günlerinin heyecanını ve coşkusunu içinde taşıyan İstiklal Marşımız, ay-yıldızlı şanlı bayrağımız göklerde özgür bir şekilde dalgalandıkça milletimizin ortak sesi olmaya devam edecektir. Milletimiz, Akif’in ruhuna sahip bu ülkenin sorunlarını kendine dert edinmiş dava insanlarının hizmet aşkıyla daha güzel bir geleceğe doğru, birlik ve beraberlik içinde yürüyüşünü emin adımlarla sürdürecektir.
İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yıl dönümünü kutluyor, bizlere bu eşsiz marşı armağan eden Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün istiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum.”  

AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü’nün İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Mesajı
Bağımsızlığın simgesi olan Mehmet Akif Ersoy, zulme karşı direnişi, yokluğa karşı var olma savaşını ve istiklal hırsını milletinin imanıyla bütünleştiren şairdir.
 
İstiklal Marşı 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilmiştir. Uğruna her türlü fedakârlığı gösterdiğimiz bu vatan topraklarında başımızı dik tutan, bağımsızlık ruhumuzun özünü taşıyan vatan sevgimizin ve özgürlük tutkumuzun en manidar ifadesi olan İstiklal Marşımız tam 95 yıldır ülkemizin her köşesinde yediden yetmişe tüm milletimiz tarafından gururla, coşkuyla söylenmektedir. Milli Marşımızı, ne zaman dinlesek heyecanlanıyor ve gururlanıyoruz. Yüce Milletimizin hangi zor yollardan, emarelerden geçerek, birçok şehit verdiğimiz savaşlardan zaferlerle çıkarak bu günlere geldiğini İstiklal Marşımızın her satırında tekrar tekrar idrak ediyoruz. Mehmet Akif Ersoy, İstiklâl Marşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığa, hakka, yurduna ve dinine bağlılığını üstün bir yürekle dile getirmiştir. Milletimizin fertleri olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki; kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhunu, bu duygu birliğini ilelebet muhafaza etmeliyiz.
 
Merhum Mehmet Akif Ersoy’unda dediği gibi ‘Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyerek İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 95. yıldönümünü kutluyor, büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle yad ediyoruz.

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca’nın İstiklâl Marşımızın Kabulünün 95. Yıldönümü Mesajı
12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de defalarca okunarak kabul edilen İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk Milletini ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir eserdir. İstiklal Marşı, Mehmet Akif’in kaleminden milletimizin birlik ve beraberliği ile başaramayacağı hiçbir engelin olmadığının en mümtaz ifadesi olarak çıkmıştır. 
Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı’yla, milletimizin vatanın her karış toprağını canı pahasına savunmasını destansı bir ifadeyle dile getirmiştir. Ülkemizin bağımsızlık yolunda verdiği mücadele, yaşadığı acılar, zorluklar, birlik ve beraberlik ruhu, hepsini İstiklal Marşı’nda dile getiren milli şairimizin bu topluma ne büyük moral aşıladığını asla unutamayız. ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın’ demekle o dönemi çok net bir cümleyle ifade etmiştir. İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü’nde, Mehmet Akif Ersoy’u, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy’un İstiklâl Marşımızın Kabulünün 95. Yıldönümü Mesajı
Milletimizin bağımsızlığının sembollerinden biri olan İstiklal Marşı’nın TBMM tarafından milli marş olarak kabulünün 95. yıldönümünü kutluyorum. 
Türk milleti kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla ve kahraman askeriyle ülkesinin bir karış toprağını düşmana vermemek için canla başla mücadele ederken usta şair Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı atalarımıza güç ve kuvvet vermiştir. Büyük fedakârlıklarla kazanılan istiklal mücadelemiz, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un muhteşem mısralarıyla ebedîleşmiştir. Milletimizin yaşadığı en buhranlı dönemde, ‘Korkma’ diye başlayan İstiklal Marşımız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamış, milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuştur.
Milli mücadele günlerinin heyecanını destansı bir şekilde yansıtan İstiklal Marşımız, dün olduğu gibi bugün de kalplerimizi, ruhlarımızı birleştirmekte, yolumuzu aydınlatmaktadır. Bu anlamlı gün dolayısıyla bizlere bu eşsiz marşı armağan eden Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle yâd ediyorum.

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer’in İstiklâl Marşımızın Kabulünün 95. Yıldönümü Mesajı
İl Genel Meclis Başkanı Celalettin GÜNGÖRER, "12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü" olması münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
İl Genel Meclis Başkanı Celalettin GÜNGÖRER mesajında; bugün Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı Türk Milleti’nin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 95. yıldönümünü kutluyoruz. Yurdumuzun birçok yeri düşman işgali altındayken Türk halkı kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele verirken, Mehmet Akif Ersoy Türk milletine, cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşı’nı yazmıştır. İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir. Mehmet Akif Ersoy, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" derken verilen mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir. İstiklal Marşı, Türk insanını, Atatürk Önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır.
Bu düşüncelerle, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 95. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün İstiklal Kahramanlarımızı bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. SABRİ GÖKMEN’İN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN YILDÖNÜMÜ MESAJI
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr.  Sabri Gökmen, İstiklal Marşının Kabulü’nün yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda şöyle dedi:
“Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı, milletimizin bağımsızlık mücadelesini destansı bir dille anlatan İstiklal Marşı, yıkılmak istenen bir medeniyetin, yok edilmek istenen bir milletin direniş ve diriliş mücadelesinin bir özetidir. Birlik ve beraberliğimizi perçinleyen ve ölümsüz bir eser olan İstiklal Marşının arkasında, bir medeniyet ve milletin varoluş mücadelesi vardır. Her mısrasıyla milletimizin hislerine tercüman olan, bizi millet yapan ortak değerlere dikkat çeken İstiklal Marşımız, milli mücadele ruhunu bizlere hatırlatan ve üzerinde bu necip milletin tüm fertlerinin mutabık kaldığı eşsiz bir eserdir.
Bu düşüncelerle, İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart 1921’de milli marş olarak kabul edilişinin 95. yıldönümünü kutluyor; milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, bütün milli mücadele kahramanlarımızı ve istiklalimiz uğruna bugün de canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”

KTSO´DAN 12 MART İSTİKLAL MARŞI´NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY´U ANMA GÜNÜ MESAJI 
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M.Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY İstiklal Marşı`nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. 
“ İstiklal Marşı; milletimizin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, her mısrasıyla milletin ortak duygu dünyasına seslenen eşsiz bir eserdir. Milletimizin milli ve manevi değerlerini yeni nesillere aktaran önemli şahsiyetlerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı’nın zor zamanlarında ecdadımıza umut ışığı olmuştur. Bize ve gençlerimize düşen görev, bu ruhu, bayrak ve Vatan sevgisini daima diri tutmaktır. İstiklal mücadelesiyle bağımsızlığını kazanmış bir millet olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. 
Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 95. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, yüce Türk milletine İstiklal Marşımızı armağan eden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, tüm kahraman şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Ermenek Belediye Başkanı Uğur SÖZKESEN'in İstiklâl Marşımızın Kabulünün 95. Yıldönümü Mesajı
İstiklal Marşımız; millet olarak ezelden ebede giden yolculuğumuzu, vatan sevgimizi kelimelere döken eşsiz bir eserdir. Milli Mücadelemizin en zorlu dönemlerinde ortaya çıkan bu eser, değerli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un armağanı olup daima kalbimizde hissedeceğimiz, her zaman her yerde büyük bir coşkuyla söyleyeceğimiz yegane marşımız, Ay Yıldızlı Bayrağımızın ayrılmaz bir parçasıdır.
Böylesine önemli bir gün vesilesi ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Şair Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Savaşının tüm kahramanlarını rahmet ve minnet ile anıyor, “İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü”nü en kalbi duygularımla kutluyorum.
Usta Şair Mehmet Akif Ersoy’un da söylediği gibi “Allah bu Millete bir daha istiklal Marşı yazdırmasın”.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Ziya HOTAMIŞLI’nın İstiklâl Marşımızın Kabulünün 95. Yıldönümü Mesajı
İstiklal Marşı’mız 12 Mart 1921’de TBMM’de kabul edildi. Milli Marş için açılan yarışmaya; 500 lira para ödülü verileceği için Mehmet Akif katılmadı. Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi’nin para ödülü verilmeyeceği teminatından sonra Mehmet Akif şiirini yazdı. 
Bir milletvekili olarak sırtında giyecek paltosu bile olmayıp, arkadaşından aldığı emanet paltoyu giyen Akif’in bu tavrı da ayrıca gençliğimize öğretici bir duruştur. 
Milli Marşı’mızın kabulünün 95.Yıldönümü kutlu olsun.
Okullarımızda İstiklal Marşı’mız; teyp, kaset, hoparlör ile okutulmaktadır. Türkiye genelinde bir emirle cihazlar eşliğinde okutulmasının yasaklanıp, öğretmen-öğrenci doğal çıplak sesle söylenmesi sağlanmalıdır. Çünkü şahit olduğumuz pek çok örnekte öğrencilerin İstiklal Marşı okumaya iştirak etmedikleri ya da çok cılız bir sesle okudukları görülmektedir.
İstiklal Marşı’mızın ruhuna yakışır ve yazılış günlerindeki şartları unutmayacakları bir ciddiyet ve, gururla hep beraber okunması sağlanmalıdır. Canlı, duygulu ve coşkulu okunmadığı takdirde tekrarının yapılması son derece önemlidir.
Türk Eğitim-Sen olarak ortak değerlerimizin nesillerimize kazandırılmasında İstiklal Marşı ruhunun omurga niteliğinde ve geleceğimiz açısından vazgeçilmez ehemmiyette görmekteyiz.
Mehmet Akif sadece bir milli marş şairi değildir. Fikir, dava, iman, ahlak ve mücadele adamıdır. Nesillerimizi Akif’in “Asım’ın nesli” diye tarif ettiği nesil olarak yetiştirmek Türk Milli Eğitimi’nin ana görevidir.
KORKMA!! diyerek başlayan dünyada başka bir devletin milli marşı yoktur! Bu çok önemlidir.
Bu gün mesleğe yeni atanan bir öğretmene daha ilk adımında bir sen dikaya üye olmazsan stajyerliğin kalkmaz tehdit ve korkusunu yayanlar, İstiklal Marşı’nın ruhunu anlamadıkları ve hatta o ruhu yıktıklarının farkında mıdırlar?? Korkutulan öğretmenin yetiştireceği öğrenci yeniden İstiklal Harbi yapma manevi güç ve azminden mahrum kalır! Irak’ta gâvur postallını öpen çapulcular ordusunun görüntüleri hafızalarımızda taptaze duruyor!
Türk öğretmeni fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmekle görevlidir. Öğretmenin iradesini teslim almaya yeltenenler, elbette tarih önünde mahkûm ve mahcup olacaklardır.
Türk milletine böylesine duygu ve düşünce yüklü bir marşı hediye eden Mehmet Akif ERSOY’u rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz.

Memur-Sen Karaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yıl dönümünde bir basın açıklaması yaptı
Özdemir açıklamasında şunları kaydetti:
''Her bir kelimesi, işgalcilere karşı destansı direnişi ifade eden İstiklal Marşı, 95 yıl önce, bugün, TBMM’de görülmemiş bir ilgiyle kabul edilmiştir. 12 Mart 1921, milletimizin İstiklal Marşı ile bütün emperyalistlere muhtıra verdiği tarih; silah üstünlüklerine ve kalabalık ordularına güvenerek milletimizi dize getirecekleri yanılgısı içinde olan işgalci devletlere bir meydan okumadır.
İstiklal Marşı, bu milletin, tam manasıyla, kusursuz bir varoluş manifestosu; evrensel bir istiklal, özgürlük, direniş bildirisidir. İstiklal Marşı, inancın, azmin yenilmezliğinin açık beyanıdır. Milletçe Ruhumuzu coşkun, heyecanlı bir dille ortaya koyan İstiklal Marşımız, akidevî, tarihî bağlantıları, tüm karakter ve değerleriyle millet benliğimizi yenilemiş, yeniden inşa etmiştir.