14 Haziran 2012 Perşembe  günü saat 11:00’de gerçekleştirilen kutlama törenine Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN, Garnizon Komutanı J.Alb. Selçuk BOZ, Belediye Başkan Vekili H.Osman ÜNÜVAR, Cumhuriyet Başsavcısı M. Kemal ÇOKDİNÇ,  daire müdürleri, şehit aileleri ve gaziler  ile askerler katıldı.

Kutlama töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından atış, spor ve eğitim gibi dallarda dereceye giren askerlere ödülleri Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Kutlama töreninde bir konuşma yapan J.Alb. Selçuk BOZ yaptığı konuşmasında : “ Yurdun en ücra noktalarına kadar yayılmış Türkiye Cumhuriyeti Jandarmasının geçmişi, geçmişin derinliklerine kadar dayanmaktadır. Jandarma üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplin, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek moral gücü ile kutsal vatan topraklarında görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyetinin gücü ve teminatıdır.

Jandarma devletimizin bekası için kendisine kanunlarla verilen vazifeyi Ulu Önder Atatürk’ün ‘yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesi doğrultusunda, yalnız ülke sınırları içerisinde değil, gerektiğinde ülke sınırları dışında da yerine getirmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Jandarma Genel Komutanlığının birinci öncelikli görevi devletin diğer kolluk kuvvetleriyle beraber emniyeti ve asayişini sağlayarak, terörle mücadeleyi sürdürmektir. Halkımızın huzur ve güvenini sağlamak amacıyla taşıdığımız, kutsal meşalenin asla sönmeyeceğine güvenimiz ve inancımız tamdır” dedi.

Jandarmanın Türk halkının gönlünde farklı bir yere sahip olduğuna değinen Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN ise yaptığı konuşmasında; “Sözlerimin başında bugün yüz yetmiş üçüncü kuruluş yıldönümünü kutladığımız Jandarma Teşkilatımızın değerli mensuplarına teşekkür ederek başlamak istiyorum. Zira onlar bugüne kadar gösterdikleri fedakârlıkla bu ülkeye ve bu aziz millete karşı besledikleri muhabbeti defalarca kanıtlamışlardır. Şehitlerimizin kanı ve gazilerimizin gayreti de bunun en açık ifadesi, en eşsiz abidesidir. Şanlı bayrağımızın gökyüzünde dalgalanmasında onların emeği, sevgisi, azmi ve gayreti vardır…  Her birinden Allah razı olsun, her birine minnettarız.

Jandarma Teşkilatımız sadece güvenlik anlamında değil, ülkemizin daha mamur hale getirilmesinde de büyük görevler üstlenmiştir. Onlar her zaman, her mekânda halkımızın yanında yer almış ve böylece halkımızın gönlünü fethetmişlerdir. Böylesine bir muhabbet, böylesine bir sevgiyi kıskananlar olacaktır elbet… Millet olmanın, kardeş olmanın anlamını idrak edemeyenler elbette ki bu sevgiye karşı düşmanlık besleyeceklerdir. Ama onlar şunu iyi bilmeli ki bizim insanımızın dirliğinin ve birliğinin temelinde sevgi vardır… Ve bu öylesine kutsal bir sevgidir ki onu maddî imkânlarla ortadan kaldırmak mümkün değildir… Şehitlerimizin can vermesi ve milletimizin şehitlerimize sahip çıkması bunun göstergesidir…

Dünya değişiyor, iletişim imkânları artıyor. Ama aynı zamanda insanın huzurunu ve güvenliğini tehdit eden unsurlar da çoğalıyor… Böylesi bir ortamda birbirimizi daha çok sevmeli ve her zamankinden daha azimli ve gayretli olmalıyız. Dünyada yaşanan tüm savaşlara, krizlere rağmen biz “yurtta sulh cihanda sulh”anlayışı ile ülkemizi yükseklere, insanımızı yücelere taşımanın gayretinde olmalıyız. İl merkezimizden en ücra köyümüze varıncaya kadar her noktada insanımızın güvenliğini sağlayan, huzurunu tesis eden jandarma teşkilatımızın 173. kuruluş yıldönümünü tekrar kutluyor, bu aziz milletin kendilerine her daim minnettar olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum”dedi.

Protokol konuşmalarının ardından tören geçişinin yapılmasıyla devam eden programda, iz takip köpeğinin gösterisi törene katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. İl Jandarma Komutanlığı envanterinde bulunan silah, araç ve özel malzeme sergisinin gezilmesinin ardından kutlama programı sona erdi.