Karaman'da Jandarma ekipleri ağ ile kaçak balık avlayan kişilere operasyon düzenledi.

Jandarma kollukları ile Karaman Amatör Olta Balıkçıları Derneği üyeleri baraj gölünde kaçak ağ gerildiği ihbarıyla hemen baraja gittiler. Ekipler baraj kenarında yaptıkları araştırmada yaklaşık 300 metre uzunluğunda ki ağı tespit ettiler. 

Amatör Olta Balıkçıları Derneği Başkanı Necip Bezmez, Dernek üyeleri ile birlikte Baraj Gölüne atılmış haldeki kaçak ağ botla toplanarak balıklar tek tek kurtarılıp tekrar yaşam alanları olan suya bırakıldı.

Dernek yetkilileri bu konuda da duyarlı olan kolluk kuvvetlerine teşekkür ederken, yapılanın bir katliam olduğunu söylediler.

Bu katliamı yapanların avcı değil, avcılık terimiyle bohçacı olduğunu ifade eden yetkililer,  şunları kaydettiler:
" Ne kadar çaba göstersek te kaçak avcılık bitmiyor. Bunun önüne geçmek için vatandaş duyarlılığı çok önemli. Bizim amacımız bu balıkları yaşatarak, çoğalmasını sağlamak. Ağ ile balık avlamak katliam. Biz dernek olarak bu kişilerin peşini bırakmayacağız. Bu balıkları biz torunlarımızla tutacağız. Yok etmemek gerekir. Geleceğimizi koruma altına almamız lazım. Bizler bunlardan çok daha büyük balıkları yakaladıktan sonra tekrar suya bırakıyoruz,''dediler.

Balıkları tutmak için kullanılan ağ ise yakılarak yok edilirken, Jandarma, ağı atanları arama çalışması başlattı.

Yine Ocak ayında Jandarma ekipleri ağ ile kaçak balık avlayan kişilere operasyon düzenlemiş, operasyonda ise 2 kişi gözaltına alınırken, şahısların yakaladığı balıklar amatör balıkçılar tarafından tekrar baraja bırakılmıştı.