Erkek memelerinin olduğundan büyük olması sorunu ile ortaya çıkan bu sorun hormonal bozukluklara, aşırı kiloya ve ilerleyen yaşa bağlı olarak gözlemlenebilir. Erkek memesinin büyümesi sorunu, salgılanan hormon bozukluğu ile da gözlemlenir. Kadınsı meme boyutuna sahip olan erkeklerin kısa süre içerisinde tedavi edilmesi sayesinde bu sorun ortadan kalkabilir. Jinekomasti dereceleri bulunarak hastalığın ilerleyen safhalarında göğüste sarkma ve estetik görünümün kaybolması da sağlanabilir.

Kişinin hem fiziksel hem de psikolojik açıdan yıprandığı bu dönemde estetik cerrahi doktorlardan yardım alarak bu sorunun kısa süre içerisinde giderilmesi sağlanabilir. Tedavisi olmayan bir rahatsızlık olmadığı için kişiler bu durumda paniğe kapılmamalıdır ve kısa süre içerisinde bir cerrahi doktora başvurmalıdır.

Jinekomasti Hastalık Dereceleri

Tedavisi olmayan hastalık grubunda yer almayan jinekomasti, kısa süre içerisinde tedavi edilen rahatsızlıklardan biridir. Erkeklerde meme boyutunun olduğundan fazla büyük olmasıyla sonuçlanan bu rahatsızlık kısa süre içerisinde giderilebilir. Yapılan ufak dokunuşlar sayesinde yağ bezelerinin alınması süt bezlerinin tekrar eski haline döndürülmesi sağlanabilir.

3 derecede sınıflandırılan jinekomasti dereceleri hastalığın ilerleyen safhaları ve yeni başlangıçları olarak gözlemlenebilir. Hastaya alanında uzman ve cerrahi doktorlar tarafından müdahale edildikten sonra memenin hangi boyutta büyüdüğünü ve hangi aşamada olduğunu belirleyebilir. Jinekomasti Türkiye bu konuda uzman ve cerrahi ekipleri ile birlikte hastalığın kısa süre içerisinde tedavi edilmesinde büyük rol oynar. Böylelikle gönül rahatlığı ile bu hastaneden hizmet alabilirsiniz. Aşama dereceleri üç boyutlu incelendiği için hastalığın tedavi edilmesinde kullanılan bazı yöntemler vardır.

Jinekomasti Hastalık Derecesi Nasıl Belirlenir?

3 dereceli aşamada incelenen jinekomasti dereceleri hastalığın hafif ve ilerlemiş durumlarında gözlemlenebilir. Birinci aşama hafif meme yağlanmasına bağlı olarak gözlemlenir. İkinci aşama ise süt bezlerinin şişmesi ve meme boyutunun olduğundan büyük görünmesi ile karşımıza çıkar. Üçüncü boyut ise memede hem yağlanma hem de süt bezlerindeki anormal büyüme ile kişi karşılaşabilir. Bu durumlarda alanında uzman kişilerden yardım alması gerekir.

Hastalığın hangi seviyede olduğunu belirlemek için estetik vecerrahi kişiler bu konuda uzman ve teknolojik cihazlarla birlikte rahatsızlığın hangi seviyede olduğunu belirler. Seviyenin tespit edilmesine bağlı olarak tedavi yöntemlerinin kişiye uygulanması sağlanır.

Birinci Ve İkinci Derece Jinekomasti

Erkek memesinin yağlanmasına bağlı olarak yapılan müdahaleler birinci derece jinekomasti olarak gözlemlenir. İkinci aşamada ise erkek memesinin çevresinin yağlanması ve zamana bağlı olarak şişmesi durumunda kadınımsı bir görünüm oluşturulur. Bu durumda erkeklerin hem psikolojik hem de sağlıksal açıdan riske girmesi ile birlikte kısa süre içerisinde estetik cerrahlara başvurması gerekir.

Jinekomasti dereceleri üç aşamadan incelenir. 3. Aşama oldukça riskli ve tehlikeli bir aşama olduğu için yapılan cerrahi müdahale ve işlem de oldukça dikkat edilmesi gerekir. Bu konuda Jinekomasti Türkiye firmasından hizmet alarak kısa süre içerisinde bu rahatsızlığın giderilmesini ve kişinin tekrar eski haline dönmesini sağlayabilirsiniz.