Kabine Toplantısı bugün Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek. Toplantıya Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderlik edecek. Abdülhamit Gül'den Adalet Bakanlığı makamını devralan Bekir Bozdağ toplantıya ilk kez katılacak. Kritik Kabine Toplantısında gündem ekonomi ve Rusya-Ukrayna krizi olacak. Bunun yanı sıra Suriye, Libya ve Doğu Akdeniz'deki son dakika gelişmeleri de ele alınacak. Yine koronavirüs ile mücadele ve aşılamada gelinen son nokta da değerlendirilecek.

BAŞKAN ERDOĞAN LİDERLİĞİNDE KABİNE TOPLANTISI BUGÜN YAPILACAK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 15 bin öğretmenin atmasının yapılacağı programının ardından saatler 15.00'i gösterirken Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek.

ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ İLK KEZ KATILACAK

Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün yerine Bekir Bozdağ koltuğu devralmıştı. Bozdağ, Adalet Bakanı olarak bugün yapılacak Kabine Toplantısı'na katılacak. Bozdağ'ın ilk toplantısı olacak.

UKRAYNA-RUSYA KRİZİ MASADA

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna-Rusya krizinde topa girmiş, arabulucu olmayı iki tarafa da teklif etmişti. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i görüşmeye çağırmış, Putin de bu ziyaret teklifini kabul etmişti. Kabine'de Erdoğan'ın Putin ile yapacağı kritik görüşme ele alınacak.

Başkan Erdoğan, krizin diğer tarafı Ukrayna'ya da 3 Şubat tarihinde bir ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky ile basın toplantısı düzenleyecek, dünyanın gözü bu görüşmede olacak.

Türkiye'nin iki ülke arasında krizin çözümüne yönelik girişimlerinin nasıl sonuç vereceği dünya kamuoyunca merak edilirken, Kabine bu iki görüşme üzerine yoğunlaşacak.

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER ELE ALINACAK

Ekonomideki son durum da toplantının gündeminde olacak. Alınan tedbirlerin piyasaya yansımasına dair son durum da görüşülecek.

DOĞU AKDENİZ, LİBYA, SURİYE...

Başkan Erdoğan liderliğinde toplanacak Bakanlar Kurulu, Doğu Akdeniz'deki son gelişmeleri de ayrı bir başlık altında ele alacak. Bu bağlamda, Bölgede doğalgaz konusunda oluşabilecek yeni ittifaklar değerlendirilecek. Bu bağlamda İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un Türkiye ziyareti de masada olacak. Ayrıca bölgede doğal gaz konusunda oluşabilecek yeni ittifaklar değerlendirilecek.

Yine Suriye ve Libya'daki son gelişmeler hakkında Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu bilgilendirilecek. Milli Savunma Bakanı Akar bu konudaki son durumu aktaracak.

KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE

Koronavirüs salgınında artan vaka sayıları da kabine toplantısında ele alınacak bir diğer başlık olacak.