Karaman Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği Sinema Etkinliği’nde kadınları sanatla buluşturdu.

Karaman Belediyesi, sinemada gişe rekorları kıran Fetih 1453 filminin 8 Mart’taki gösterimini, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Karamanlı hanımlara tahsis etti. Gündüz ev kadınları için akşam da çalışan bayanları düşünerek iki seans halinde düzenlenen sinema etkinliği hanımlardan büyük ilgi gördü. 

Karaman Belediyesi olarak kadınlara yönelik etkinliklerin sadece yılın belirli bir gününde değil, tüm bir yıla yayarak farklı programlar gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Uğurlu: “Karaman Belediyesi’nin hanımlar için kurduğu bir kültür merkezi var. Mümine Hatun Kültür Merkezi’nde; el sanatları kursları, spor aktiviteleri, danışma merkezi, seminerler ve bilgilendirme toplantıları gibi birçok konuda yıl boyunca etkinlik düzenleniyor. Hanım vatandaşlarımız bizim için çok önemli. Onların evlerine kapanıp kalmalarını değil, kültür merkezimizdeki etkinliklerle topluma kaynaşmalarını sağlamak istiyoruz.  
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle de onlara özel programlar düzenledik. Tarihimize ışık tutan, bir devri kapatıp yeni bir çığır açan Fetih 1453 filmini bu önemli günde ücretsiz olarak kadınlarımızla buluşturduk. Hz. Mevlâna’nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru’nun, ‘Tarihte ve Mevlevilikte Kadını’ anlatacağı bir konferans tertip ettik. 11 Mart Pazar günü de Gökçe Çamlığı’nda hem bir piknik hem de doğa yürüyüşü programı organize ettik. Tüm hanımlarımızı bu etkinliğe davet ediyorum” dedi.