8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınlayan Başkan Uğurlu, Türk toplumunun var olduğundan bu yana her zaman kadınları baş tacı ettiğini ve onlara değer verdiğini belirtti. 
Kadınlarımız için ne yapılırsa yapılsın onların aileleri, eşleri ve çocukları için yaptıklarının bedelinin karşılanamayacağını ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:
“Kadınlarımız toplum hayatımızın dinamiğidirler. Her yerde onlar vardır. Evde ev hanımıdır, anadır, eştir. Fabrikada işçi, tarlada ırgat. Bir büro elemanı, başarılı bir iş kadını veya yönetici. Kadınlarımız aile kurumumuzun temel taşı, sorumluluk sahibi ve geleceğimiz olan nesilleri geliştiren müstesna varlıklardır. Günümüzde ülkelerin gelişmişlik değerleri ölçülürken kadına verdiği hak ve özgürlükler, anayasal haklar ön plana çıkmaktadır. Kadınlarımızın tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de toplumda yaşadıkları bir çok sorunlar vardır.”
Haber bültenlerinde kadına şiddet haberlerini sık sık üzülerek izlemekte olduklarını, bunların önüne geçmenin tek yolunun eğitim ve kadınlara sahip oldukları hakların en iyi şekilde anlatılmasının olduğunun altını çizen Uğurlu:
“Karaman Belediyesi olarak kadınlarımızın aydınlanması, meslek sahibi olması, kültürel ve sosyal faaliyetlerin içinde daha fazla rol almaları için bir çok etkinliklere imza attık. Kadınlarımızın faydalandığı bir kültür merkezi oluşturduk. Bu merkezin içinde kadınlarımız ve genç kızlarımız çeşitli meslek kursları görmekte, sosyal projelerin içinde yer almaktadırlar. Ayrıca sık sık kadınlarımıza yönelik söyleşi ve konferanslar düzenlenmektedir. Kentin çeşitli bölgelerine kültür merkezi yapma çalışmalarımız sürmektedir. Onlar için ne yapsak yeterli değildir. Bizler kadınlarımızın hak ettiği yere gelebilmeleri için onlarla birlikte mücadele etmeye varız. Bu duygular içinde tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.