Şırnak'ın İdil ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağı sırasında Turgut Özal Mahallesi'nde PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 özel harekat polisi şehit oldu, 3 güvenlik görevlisi yaralandı. Şırnak İdil'de çıkan çatışmada şehit olan 2 polisin, ağır yaralı oldukları halde 4 teröristi etkisiz hale getirdikleri bildirildi.
16 Şubat günü saat 23.00'ten itibaren ilçe merkezi ve Dirsekli köyünde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar sürüyor. Turgut Özal Mahallesi'nde bugün çıkan çatışmada 5 güvenlik görevlisi yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulanslarla yaralılar İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen 2 özel harekat polisi şehit oldu. Yaralı güvenlik görevlilerinin tedavisi sürüyor.
Çatışmanın ardından operasyonlar çukur ve barikatların bulunduğu Turgut Özal Mahallesi'nde yoğunlaştı.
YARALI HALDEYKEN 4 TERÖRİSTİ ÖLDÜRDÜLER
Şırnak İdil'de çıkan çatışmada şehit olan 2 polisin, ağır yaralı oldukları halde teröristleri etkisiz hale getirdikleri bildirildi.
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 6 terörist yan yana iki evde sıkıştırıldı. Teröristlerin attığı roket sonucu 6 güvenlik görevlisinin hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandığı vurgulanarak, söz konusu iki eve arkadan dolanan kahraman Karamanlı polis Hakan Yılmaz ve arkadaşı içeri girerek ilk evdeki 4 teröristi etkisiz hale getirdiği kaydedildi. Delikle diğer eve bağlanan noktadan iki teröristin polislere ateş açarak ağır yaraladığı vurgulanarak, buna rağmen içerideki yaralı polislerin aldıkları yaralara rağmen bu iki teröristi daha etkisiz hale getirdikleri ve kendileri de hastaneye götürülürken şehit oldukları vurgulandı. Aynı bölgede devam eden çatışmalar esnasında 6 terörist daha etkisiz hale getirildi.
İki evde ölü olarak ele geçirilen 6 teröristin ikisinin sözde lider kadrodan olduğu, zira yanlarında M-16 tipi USA silah (iki adet) taşıdıkları, ayrıca diğer 4 teröristin yanlarında da 4 kaleşnikof, bir roketatar ve çok sayıda mühimmat ele geçirildiği bildirildi. 
KAYSERİ'DEN GEÇİCİ GÖREVLE GİTMİŞLERDİ
Şırnak'ın İdil İlçesi'nde çatışmada şehit olan özel harekat polisleri Hakan Yılmaz ile Muzaffer Tufaner'in görev yaptıkları Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nden iki ay önce Silopi'ye, oradan da geçici görevle Şırnak'ın İdil ilçesine gittikleri belirtildi. Hakan Yılmaz ile Muzaffer Tufaner'in şehit olduğu haberi Kayseri'deki mesai arkadaşlarına ve ailelerine öğleden sonra ulaştı.
Şehitlerden Hakan Yılmaz'ın cenazesinin yarın Karaman'da, Muzaffer Tufaner'in cenazesinin ise Yozgat'ın Yerköy ilçesinde düzenlenecek törenlerle toprağa verileceği belirtildi.