Seyahat amaçlı ya da öğrenci olarak Kanada’ya gitmek istiyorsanız; Muhakkak Kanada vize sahibi olmanız gerekmektedir. Kanada vize başvurusu için uygun kategoride başvuru yapılması zorunludur. Özellikle Kanada turist vizesi ve Kanada öğrenci vizesi en sık başvuru gerçekleştirilen kategorilerdir.

 Kanada Kültür Merkezi, Kanada vize süreci hakkında merak ettiğimiz soruları yanıtlayacak. Kanada vize başvurusu için Kanada Kültür Merkezini tercih ederek; Uzun süreli Kanada vizesi sahibi olma şansını yakalayabilirsiniz!

Kanada Vize Başvurusu

 Kanada vize sürecinde tüm adımlar ve prosedürler Kanada Konsolosluğunun istediği düzende gerçekleştirilmelidir. Seyahat amacınıza bağlı olarak başvuracağınız vize kategorisi farklılık göstermektedir.

 İlgili Kanada vize başvuru formunun doldurulmasıyla süreç başlamaktadır. Form içerisinde; Kişisel bilgileriniz, maddi durumunuz, seyahat amacınız, aile bilgileri ve birçok bilgi istenmektedir. Bunun ardından başvurunuza bağlı olarak Kanada Konsolosluğunun talep ettiği evraklar hazırlanmalıdır.

 Kanada vize başvuru formu ve evraklar eksiksiz olarak hazırlanmak zorundadır! Çünkü, Kanada Konsolosluğu yüz yüze görüşme gerçekleştirmez. Bunun yerine hazırlanan vize başvuru formu ve gerekli evrakları göz önünde bulundurarak değerlendirme gerçekleştirmektedir.

Kanada Turist Vizesi

 Kısa süreli ya da turizm amaçlı seyahat edecek kişiler için en uygun vize kategorisi; Kanada turist vizesidir. Çoğunlukla girişte 6 aylık kalmanıza izin veren ve çok girişli vizelerdir.

 Kanada turist vizesi başvurusu yapılırken tüm aşamalar ve adımlar dikkatli atılmalıdır. Özellikle seyahat amacının doğru belirtilmesi en önemli noktadır.  

Kanada Öğrenci Vizesi

 Kanada’da eğitim almak isteyen öğrenciler, bir okuldan kabulü olsa bile Kanada öğrenci vizesi sahibi olmadan eğitimlerine başlayamazlar. Kanada öğrenci vizesi başvurusu yapılırken muhakkak bir okuldan kabul mektubu alınmalı ve ilgili evraklar içerisinde; Eğitim süreniz boyunca geçiminizi karşılayabileceğinizi gösteren belgeler muhakkak yer almalıdır.

 Kanada öğrenci vizesi başvuruları alanında uzman ve deneyimli danışmanlarla birlikte gerçekleştirilmelidir. Kanada Kültür Merkezi, 10 yılı aşkın tecrübesi ve deneyimiyle Kanada öğrenci vizesi başvurularınızı güvenle gerçekleştirir.