Karaman Ereğli yolu üzerinden geçen demiryoluna üstgeçit yapıldı.

Hemzemin geçidin 200 metre ilerisinde köprü ve virajın olması, kara yolu ile tren yolunun birbirine paralel ilerlemesi ve kara yolu üzerinde seyir eden araçların treni fark edememeleri sebepleriyle,  viraj bitimi ile birlikte trenle karşı karşıya kalarak bir çok trafik kazası meydana gelmişti.

Başkalarının babası da ölmesin

Babasını tren kazasında kaybeden Duygu Başlamış, Konya ve Karaman Valiliklerine, Türkiye Kara Yolları Müdürlüğüne, Konya Kara Yolları Bölge Müdürlüğüne, Konya Büyükşehir Belediyesine, Karaman Belediyesine ve Ayrancı Belediyesine mail atmıştı.

Yetkililerden, Ayrancı Ereğli yolu Ağızboğaz mevkinde çokça meydana gelen tren kazalarının önüne geçilmesini isteyen Başlamış, gönderdiği e-postasında ''Başkalarının babası da ölmesin diye hasta yatağımdan kalktım sizlere yazıyorum.'' diyerek şunları kaydetmişti.  ''Ayrancı Ereğli yolu Ağızboğaz mevkinde 15 Ekim 2009 tarihinde tren kazası sonucu hayatını kaybeden Konya Saray Köy doğumlu Mesut Başlamış’ın kızıyım. Yazım bir şikayet yazısı değil fakat memleketimiz için çok önemli olmakla birlikte devletimizin Karaman, Ayrancı bölgesindeki büyük bir ihmalini sizlere hatırlatma amacı taşımaktadır.''

Bir çok tarfik kazasına sebep olan hemzemin geçidi üstgeçit çalışmaları tamamlanarak yol trafiğe açıldı.  Karaman Ereğli yolu üzerinden geçen ve bir çok tren kazası yaşanan demiryoluna üstgeçit çalışmaya başladı.



,