Karaman Belediyesi,  belediyenin bu yılın ilk yarısındaki bütçe uygulamaları değerlendirme raporunu kamuoyuyla paylaştı.
Raporda mal ve hizmet alım giderleri ve yatırımlar %58,44 lük gerçekleşme oranına ulaştı. Tüm bütçedeki gerçekleşme oranı ise %63,82. Yatırımcı müdürlüklerin başını, lokomotif konumunda olan  % 72,06 lık oranla Fen İşleri Müdürlüğü çekiyor.
Tahsilatlarda Azalma Görüldü
Belediyenin açıkladığı ilk altı aylı bütçe uygulamaları değerlendirmelerine göre yapılan tahsilatlarda azalma görüldü. Yapılan açıklamada; “Genel toplam üzerinden % 90,0 lık tahsilat oranı başarılı bir sonuç gibi görülüyorsa da, gelir ayrıntıları ile ilgili kayıt tutarları incelendiğinde, diğer gelirler içinde yer alan Merkezi İdare Vergi ve Harç gelirlerinden alınan 27.600.077,40 TL. düşüldüğünde, belediyenin diğer kaynak gelirleri tahakkuk tutarı 24.717.922,46 TL. tahsilat tutarı da 19.517.900,40 TL olacak, bu doğrultuda tahsilat oranı %78,96 olacaktır. Mahallen elde edilen gelirlerin toplam tahsilat içindeki payı da %41,42 olmaktadır.” denildi. 
Bir Kısım Vatandaş Borçlarını Ödemiyor
Belediyenin tahsilat oranı, 2014 yılının ilk altı ayında % 80 oranına ulaştı. Fakat bir kısım vatandaşların borçlarını ödemekte duyarlı davranmamaları sebebiyle, tahsilatta bir düşüş yaşandı. Borçlarını ödemekten kaçınan vatandaşların icra takibine alınabileceği uyarısı yapıldı.
2014 Yılının Son Altı Ayında Yatırımlar ve Rutin Çalışmaları Aralıksız Devam Edecek
2014 yılı ikinci altı aylık periyotta ise;
Belediye araç parkının güçlendirilmesi ( Fen İşleri, Temizlik Ulaşım vb. araçların satın alınması), 
Piri Reis Parkının tamamlanması, 
Otogar önüne 20 bin m2 lik yeni bir park yapılması, 
Kent Mobilyacılığı Sisteminin geliştirilmesi ve yeni kent mobilyalarının alınması, 
Zembilli Mahallesi, Yeşilada Mahallesi, Yunuskent Mahallesi yağmur suyu hatlarının yapılması, 
Küçük Sanayi mevkiinde yağmur suyu hattı çalışmalarının devam etmesi, 
Villa arsaları, İçme Suyu , ve Kanalizasyon çalışmalarının devam ettirilmesi başta olmak üzere, rutin yol, kaldırım, park ve bahçe düzenlemeleri, içme suyu, kanalizasyon hatları tamir ve bakım hizmetleri gibi faaliyetlerin devam etmesi hedeflenmektedir.