Nitekim 2464 sayılı Belediye gelirleri kanununun 52.Maddesindeki; “Belediye sınırları içinde bulunan aşağıdaki yerlerden herhangi birinin satış yapmak veya sair maksatlarla ve yetkili mercilerden usulüne uygun izin alınarak geçici olarak işgal edilmesi, işgal harcına tabidir;

            1- Pazar veya panayır kurulan yerlerin, meydanların, mezat yerlerinin her türlü mal ve hayvan satıcıları tarafından işgali.” Hükmü gereği, Belediye encümenimizin 21.07.2011 tarih ve 2011/602 sayılı kararı doğrultusunda, Ramazan ayı boyunca yapılacak Ramazan etkinlikleri kapsamında, Aktekke Meydanının kullanılmasına izin verilmiştir.

            Görüldüğü üzere yasaya ve hukuka en ufak bir aykırılığın bulunmadığı işlemlerden dolayı Belediyemizin zarara uğratılması mümkün olmadığı gibi, geçici kullanımların söz konusu olduğu yerler için 4734 sayılı Kamu ihale kanunu kapsamında yapılacak bir uygulamanın bulunmadığı da açıktır.

            Halkımızın Ramazan geceleri boyunca Aktekke meydanına gösterdiği alaka ve teveccüh de yapılan işlemlerin hukuki olmasının yanında haklılığını açık bir şekilde ortaya çıkarmaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.