Karaman Ziraat Odası tarafından yapılan Toplu Açılış Töreni, Çiftçi Bayramı ve Tarım Fuarındaki konserlerin yerine Yağmur Duası yapılması kararlaştırıldı. Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu Yaptığı açıklamada;
“ Soma’da meydana gelen talihsiz kaza nedeni ile programda ki eğlencelerin yerine bütün köy ve ilçelerden gelen çiftçilerimiz ile Yağmur ve Bereket duası yapmaya karar verdik. Soma’da kaybettiğimiz işçilerimiz içinde dua edeceğiz, hatimler okutacağız, ruhlarına bağışlayacağız.

Etkinliğimizin son günü TZOB Genel Başkanı Sayın Şemsi Bayraktar ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın katılımı ile çiftçimiz için yapımı gerçekleşen tesislerin açılışını yapacağız. Aynı gün tüm hemşerilerimize yemek ikram edeceğiz. Bereketli bir sofrada çiftçilerimiz ile buluşacağız. Tüm Çiftçilerimiz Programımıza davetlidirler.” Dedi.

KONSER YERİNE ABDULLAH SADİEN’DEN KUR’AN ZİYAFETİ

Dünyaca ünlü hafız 25 Mayıs 2014 Pazar günü Yağmur ve Bereket duasından önce Soma’da vefat eden işçilerimizin ruhuna ve tüm şehitlerimizin ruhuna bağışlanmak üzere Kur’an ziyafeti sunacak.

ÇİFTÇİLERİMİZ TARIM SEKTÖRÜNÜN TEDARİKCİLER İLE BULUŞACAK

Beyaz Kent ve Yunus Kent mahallelerinin birleştiği yerde bulunan kapalı Pazar yerinde etkinliklerin yanı sıra tanıtım stantları açılabilecek. Tarım sektöründe çeşitli branşlarda faaliyet gösteren firma ve kurumlar stantlarda yerlerini alıyor. Tarım makinelerinden Telekomünikasyona kadar çeşitli firmalar stantlarda çiftçilerimizi bekliyor olacak.