Karaman Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada;''İlimizde kullanımı artan Elektrikli Bisiklet Sürücülerine trafik kurallarını hatırlatmak, güvenli bir trafik ortamı oluşturmak ve herhangi bir trafik ve adli para cezasıyla karşı karşıya kalmamalarını sağlamak amacıyla, Elektrikli Bisiklet Sürücülerine, Karayollarında uyulması gereken kurallar ve karşılığı cezaların tekrar hatırlatılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
- Elektrikli bisiklet sürücülerinin A-1 Sınıfı Sürücü Belgesine sahip olmaları gerekmektedir.-
- Sürücü Belgesiz Elektrikli bisiklet kullananlar K.T.K.’nun 36. Maddesin gereğince suç tutanağı tanzim edilerek mahkemeye sevk edilecektir, ayrıca sürücü araç sahibi değilse araç sahibine 290 TL Para Cezası uygulanacaktır.
- Elektrikli bisiklet sürücü ve yolcularının Koruyucu başlık (kask) takmaları zorunludur. Kask takmayan sürücülere ve yolculara K.T.K.’nun 78/1b maddesi gereğince 66 TL Para Cezası uygulanacaktır.
- Trafik Para Cezası uygulanan Elektrikli Bisiklet sürücülerinin, bisikletin faturasını ibraz edememesi durumunda bisikletleri trafikten men edilecektir.
Ülkemizin geleceği olan, gözümüz gibi baktığımız, üzerlerine titrediğimiz, yetiştirmek için büyük emekler harcadığımız çocuklarımız ve gençlerimizin basit bir insan hatası, yapılan küçük bir trafik kuralı ihlali neticesinde oluşan trafik kazalarında hayatını kaybetmesi, yaralanması ya da sakat kalması, başta bu insanların aileleri olmak üzere toplumumuzda derin yaralar açmaktadır. En büyük acılardan biri olan evlat acısının yaşanmaması, ailelerin ocaklarına ateş düşmemesi için başta trafik güvenliğinden sorumlu kurum ve kuruluşların yanında onların büyükleri olarak bizlere; günlük yaşamımızda son derece sıradan gelen, çoğu zaman önemsemediğimiz trafik kurallarına uymaları için evlatlarımızı uyarmamız, trafikte doğru davranışlar sergileyerek onlara örnek olmamız büyük önem arz etmektedir.'' denildi.