Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, ABD’nin Türkiye’ye uygulamış olduğu döviz baskısını ve mesnetsiz istek ve taleplerini şiddetle kınadı ve reddetti.

Döviz fiyatları TL karşısında son 2 hafta içerisinde beklenmedik bir şekilde, suni şekilde artırılarak Türkiye Cumhuriyeti Devletini köşeye sıkıştırılmaya, ABD istekleri ve dolar karşısında boyun eğmeye zorlanmakta olduğunu söyleyen Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Uysal, şunları aktardı;

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir. Hans’ın, Coni’nin haksız istek ve taleplerine boyun eğecek kabile devleti değildir. Geçmişti zor günlerde 81 milyon Türk insanı nasıl birleşmiş, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmiş ise, şimdi de Ülkemize karşı uygulanmak istenen ekonomik baskılara, döviz kıskacına karşı da top yekün hareket edecektir. Tasarruf amacıyla bir kenara koyduğumuz veya bankalarda hesaplarımızda bulunan dolar ve Euro’ları lütfen bozduralım, ülke ekonomisine kazandıralım, bunu yaptığımız zaman göreceksiniz ekonomide ve yükselen döviz kurunda biraz rahatlama olacaktır. Ayrıca Televizyon kanallarını, halkımızı tasarrufa yönlendirici programlar yapmaya, yetkililerimizi de halkımızın tasarrufa yönelmeleri için telkinde bulunmaya davet etmelerini bekliyoruz. Bizlerin milli duruşla, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek suretiyle aşamayacağımız zorluk ve engel yoktur. Tramp’ın, Hans’ın, Coni’nin, George’nin oyunlarını hep birlikte bozacağız. Halkımızı da bu birlik ve beraberliğe ve dövizlerini bozdurma kampanyasına davet ediyorum. Ayrıca, ülke içerisindeki tüm ihalelerin, Hac ve Umre organizasyonlarının v.b çalışmaların da dövizle değil Türk Lirası ile yapılmasını, bu konuda derhal adım atılmasını da yetkililerimizden bekliyoruz.” dedi.