Bugün gazete ve sitemizde çıkan Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odasıyla İlgili Haberimize Gönderilen yazı;
CEVAP VE DÜZELTME HAKKI YAZISI
Günlük Siyasi Haber Gazetenizde 1. Sayfada ve aynı isimli İnternet Sitenizde “YURT İNŞAATI SIKINTILI BAŞLADI!” başlığı altında Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine ait Kırbağ Mahallesi (Hamidiye Mah.) 1837 ada 18 parselde bulunan 3.171 m2 arsa üzerine inşa edilecek olan 16 katlı ve 744 öğrenci kapasiteli Kız Öğrenci Yurdu İnşaatının temel kazma işlemleri başladı.” Denilerek; “Bu proje için daha önce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı Bayram UYSAL tarafından bir basın açıklamasıyla duyurulmuş ve ilgili proje için bir firmayla anlaşıldığı söylenmişti. Ancak firma ve anlaşma şartları ile ilgili  bilgi verilmemişti. Ayrıca bu proje için bir ihale yapılıp, yapılmadığı konusunda da bir bilgi mevcut değildi.” İfadelerine yer verilerek; yurt inşaatının temel kazma işlemlerinin başlamasıyla aynı sorular esnaflar ve kamuoyu tarafından sorulmaya başlanmıştır. Sözleriyle, 4 soru sorularak kamuoyunun aydınlatılması istenmektedir. 
Yukarıdaki bilgi ve sorularla ilgili karaman Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği başkanı Bayram UYSAL yaptığı açıklamada; “Basın duyduğunu değil, doğruladığını yazmalı, araştırma yapmadan Kamuoyunu olumsuz etkileyebilecek haberinizle ilgili cevap ve düzeltme yazısı yazma ihtiyacı hasıl olmuştur. Esnaf ve SanatkarlarOdaları Birliği ve Esnaf Odalarımız 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu ve 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’na tabi değildir. Bu nedenle projenin ihaleye çıkartılma mecburiyeti yoktur. Böyle olmakla birlikte Esnaf Odaları Birliğimiz 13.05.2013 tarih ve 05 nolu kararı ile komisyon oluşturmuş ve Karaman’da faaliyet gösteren saygın 4 inşaat şirketinden yazılı teklif alınmış en iyi teklifi veren şirket ile protokol imzalanmıştır. ( Anlaşma yapılan firma ismi ile teklif alınan şirket isimleri reklam olur düşüncesiyle basın toplantısında zikredilmemiştir.) Yapılan iş ve işlemler tamamen hukuki prosedüre uygun olarak akabinde yönetim kurulumuzun almış olduğu 3 karar doğrultusunda, esnaf ve sanatkarlarımızın, esnaf odaları birliğimizin menfaatini koruyacak şekilde yapılmıştır. Esnaf Odaları Birliğimiz herhangi bir zarara uğratılmamıştır. Yapılacak olan kız öğrenci yurdu ilimizdeki yurt sıkıntısının çözümüne katkı sağlayacak, kız öğrencilerimiz en modern yurtta kalarak, en iyi ortamda eğitim göreceklerdir. 
Bu vesileyle arsanın alımında emeği geçen birlik eski başkanlarımızdan Hidayet UYSAL’ı ve yurt yapımı için büyük gayret gösteren Ahmet YENİLMEZ’i rahmetle yadediyoruz. 
Kamuoyu ve esnaflarımız mesterih olsun, Karaman ve öğrencilerimiz hak ettikleri, modern bir öğrenci yurduna kavuşacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Dendi.